
Sestavine
Postopek
Vodo prekuhamo.
Metine liste očistimo. Jagode operemo in jih narežemo. Na rezine narežemo limone in pomarančo. Prilijemo prekuhano vodo.
Dodamo sladkor in vse premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati 24 ur. Vmes večkrat na dan premešamo, da se sladkor popolnoma stopi.
Po 24 urah ponovno premešamo.
Odcedimo skozi gosto cedilko.
Nato še skozi gosto gazo na cedilki.
Zmes še stisnemo skozi gosto gazo.
Precejen sok postavimo na ogenj in pustimo, da se segreje do vrenja. Dodamo citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se stopi.
Napolnimo v tople steklenice in zadelamo z zamaški. Steklenice s sokom pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Vodo prekuhamo.
Metine liste očistimo. Jagode operemo in jih narežemo. Na rezine narežemo limone in pomarančo. Prilijemo prekuhano vodo.
Dodamo sladkor in vse premešamo. Pokrijemo in pustimo počivati 24 ur. Vmes večkrat na dan premešamo, da se sladkor popolnoma stopi.
Po 24 urah ponovno premešamo.
Odcedimo skozi gosto cedilko.
Nato še skozi gosto gazo na cedilki.
Zmes še stisnemo skozi gosto gazo.
Precejen sok postavimo na ogenj in pustimo, da se segreje do vrenja. Dodamo citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se stopi.
Napolnimo v tople steklenice in zadelamo z zamaški. Steklenice s sokom pokrijemo z odejo in pustimo, da se popolnoma ohladijo čez noč. Hranimo v temnem in hladnem prostoru. Odprto steklenico do porabe hranimo v hladilniku.