Sestavine
Postopek
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko med gnetenjem. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino potrosimo z ostro moko in testo tanko razvaljamo. Razrežemo na trake. Oblikujemo večje kvadrate in na vsak kvadrat testa dodamo eno čajno žličke pripravljene zmesi iz mletega mesa.
Prepognemo in ob straneh stisnemo z vilicami.
Kuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Odcedimo.
Prelijemo s pripravljeno omako in narahlo premešamo ter serviramo.
Namig: Mesnim žepkom se odlično poda rdeča pesa v vinskem kisu.
Sestavine
Postopek
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko med gnetenjem. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino potrosimo z ostro moko in testo tanko razvaljamo. Razrežemo na trake. Oblikujemo večje kvadrate in na vsak kvadrat testa dodamo eno čajno žličke pripravljene zmesi iz mletega mesa.
Prepognemo in ob straneh stisnemo z vilicami.
Kuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Odcedimo.
Prelijemo s pripravljeno omako in narahlo premešamo ter serviramo.
Namig: Mesnim žepkom se odlično poda rdeča pesa v vinskem kisu.