
Sestavine
za 4 osebe
Testo
300 g gladke moke T500
1 jajce
1 čajna žlička belega olja
Nadev
400 g goveje mleto meso
3 jedilne žlice olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 jedilni žlici ocvrte čebule
1 jajce
sol po okusu
poper po okusu
mlet luštrek po okusu
Ostalo
2 l vode
1 ščep soli
Postopek
1
Iz vseh sestavin zgnetemo gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo postopoma moko med gnetenjem. Zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati 30 minut.
Nadev
2
3
Delovno površino potrosimo z ostro moko in testo tanko razvaljamo. Razrežemo na trake. Oblikujemo večje kvadrate in na vsak kvadrat testa dodamo eno čajno žličke pripravljene zmesi iz mletega mesa.
4
Prepognemo in ob straneh stisnemo z vilicami.
5
Kuhamo v slanem kropu. Kuhani so, ko priplavajo na površje. Odcedimo.
6
Prelijemo s pripravljeno omako in narahlo premešamo ter serviramo.
Namig: Mesnim žepkom se odlično poda rdeča pesa v vinskem kisu.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 4 osebe
Testo
300 g gladke moke T500
1 jajce
1 čajna žlička belega olja
Nadev
400 g goveje mleto meso
3 jedilne žlice olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
2 jedilni žlici ocvrte čebule
1 jajce
sol po okusu
poper po okusu
mlet luštrek po okusu
Ostalo
2 l vode
1 ščep soli