Sestavine
Postopek
Moki in sol premešamo. V toplem mleku stopimo kvas s sladkorjem, prelijemo čez moko in dodamo stopljeno maslo.
Premešamo, pokrijemo in pustimo vzhajati 12 minut Postopek mešanja ponovimo dvakrat.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajati 20 minut.
Vzhajano testo na delovni površini razvaljamo na debelino 5 cm.
Zavijemo.
Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali ga premažemo z maslom. Pustimo vzhajati tako dolgo, da se pekač napolni.
Vzhajan kruh premažemo s stopljenim maslom.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Še vročega namažemo s stopljenim maslom. Postopek mazanja z maslom ponovimo trikrat.
Režemo ohlajenega.
Sestavine
Postopek
Moki in sol premešamo. V toplem mleku stopimo kvas s sladkorjem, prelijemo čez moko in dodamo stopljeno maslo.
Premešamo, pokrijemo in pustimo vzhajati 12 minut Postopek mešanja ponovimo dvakrat.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Pustimo vzhajati 20 minut.
Vzhajano testo na delovni površini razvaljamo na debelino 5 cm.
Zavijemo.
Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali ga premažemo z maslom. Pustimo vzhajati tako dolgo, da se pekač napolni.
Vzhajan kruh premažemo s stopljenim maslom.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Še vročega namažemo s stopljenim maslom. Postopek mazanja z maslom ponovimo trikrat.
Režemo ohlajenega.