Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo.
Premešamo, dodamo moko in grobo zmešamo.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in kakav. Premešamo in dodamo moko.
Zgnetemo svetlo in temno testo.
Rumeno in temno testo razdelimo.
Razvaljamo in na delovni površini oblikujemo svaljke.
Svaljke oblikujemo v dva dvobarvna svaljka.
Razrežemo na rezine in oblikujemo v kroglice. Iz kroglic oblikujemo rogljičke.
Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled raztopljene čokolade. Dodamo čokoladne mrvice.
Vsak rogljiček namočimo v stopljeno čokolado.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo.
Premešamo, dodamo moko in grobo zmešamo.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in kakav. Premešamo in dodamo moko.
Zgnetemo svetlo in temno testo.
Rumeno in temno testo razdelimo.
Razvaljamo in na delovni površini oblikujemo svaljke.
Svaljke oblikujemo v dva dvobarvna svaljka.
Razrežemo na rezine in oblikujemo v kroglice. Iz kroglic oblikujemo rogljičke.
Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled raztopljene čokolade. Dodamo čokoladne mrvice.
Vsak rogljiček namočimo v stopljeno čokolado.