0

Marmorni rogljički

Deli recept:

Marmorni rogljicki
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Svetlo testo
 250 g gladke moke T 500
 150 g zmehčanega masla
 100 g kristalnega sladkorja
 1 večje jajce
 1 vanilijev sladkor
Temno testo
 250 g gladke moke T 500
 150 g zmehčanega masla
 100 g kristalnega sladkorja
 3 jedilne žlice kakava
 1 večje jajce
 1 vanilijev sladkor
Okrasitev
 50 g jedilne čokolade
 50 g masla
 čokoladne mrvice
Ostalo
 ostra moka za delovno površino

Postopek

Svetlo testo
1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo.

2 maslo mleko

2

Premešamo, dodamo moko in grobo zmešamo.

3 grobo zmesamo zgnetemo

Temno testo
3

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in kakav. Premešamo in dodamo moko.

4 jajca sladkor vanili maslo kakav

4

Zgnetemo svetlo in temno testo.

6 zgnetemo

5

Rumeno in temno testo razdelimo.

7 razdelimo

6

Razvaljamo in na delovni površini oblikujemo svaljke.

8 izdelmo dolge svaljke

7

Svaljke oblikujemo v dva dvobarvna svaljka.

9 oblikujemo

8

Razrežemo na rezine in oblikujemo v kroglice. Iz kroglic oblikujemo rogljičke.

10 razrezemo tanke rezine

9

Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.

12 specemo ohladimo

Preliv - okrasitev
10

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled raztopljene čokolade. Dodamo čokoladne mrvice.

13 cokolada maslo mrvice

11

Vsak rogljiček namočimo v stopljeno čokolado.

14 pomocimo

Kategorija

Sestavine

Svetlo testo
 250 g gladke moke T 500
 150 g zmehčanega masla
 100 g kristalnega sladkorja
 1 večje jajce
 1 vanilijev sladkor
Temno testo
 250 g gladke moke T 500
 150 g zmehčanega masla
 100 g kristalnega sladkorja
 3 jedilne žlice kakava
 1 večje jajce
 1 vanilijev sladkor
Okrasitev
 50 g jedilne čokolade
 50 g masla
 čokoladne mrvice
Ostalo
 ostra moka za delovno površino

Postopek

Svetlo testo
1

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo.

2 maslo mleko

2

Premešamo, dodamo moko in grobo zmešamo.

3 grobo zmesamo zgnetemo

Temno testo
3

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo zmehčano maslo in kakav. Premešamo in dodamo moko.

4 jajca sladkor vanili maslo kakav

4

Zgnetemo svetlo in temno testo.

6 zgnetemo

5

Rumeno in temno testo razdelimo.

7 razdelimo

6

Razvaljamo in na delovni površini oblikujemo svaljke.

8 izdelmo dolge svaljke

7

Svaljke oblikujemo v dva dvobarvna svaljka.

9 oblikujemo

8

Razrežemo na rezine in oblikujemo v kroglice. Iz kroglic oblikujemo rogljičke.

10 razrezemo tanke rezine

9

Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo.

12 specemo ohladimo

Preliv - okrasitev
10

Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled raztopljene čokolade. Dodamo čokoladne mrvice.

13 cokolada maslo mrvice

11

Vsak rogljiček namočimo v stopljeno čokolado.

14 pomocimo

Notes

Marmorni rogljički

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO