Sestavine
Postopek
Ribez očistimo in zmešamo s sladkorjem. Pokrijemo in pustimo počivati čez noč.
Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut
Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo peške.
Ponovno postavimo na kuhalno ploščo, dodamo rdeči vinski kis in kuhamo še 15 minut.
Preizkusimo želiranje. Eno jedilno žlico marmelade prelijemo na krožnik in pustimo, da se ohladi. Če se strdi zaključimo s kuhanjem, če ne, nadaljujemo s kuhanjem. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta.
Namig:
Namesto rdečega vinskega kisa lahko uporabimo sok ene limone.
V kolikor je še prisotna pena, kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo čez noč pod odejo.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora biti lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo čas kuhanja. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.
Sestavine
Postopek
Ribez očistimo in zmešamo s sladkorjem. Pokrijemo in pustimo počivati čez noč.
Naslednji dan pasiramo in kuhamo ca. 45 minut
Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko in spasiramo, da mu odstranimo peške.
Ponovno postavimo na kuhalno ploščo, dodamo rdeči vinski kis in kuhamo še 15 minut.
Preizkusimo želiranje. Eno jedilno žlico marmelade prelijemo na krožnik in pustimo, da se ohladi. Če se strdi zaključimo s kuhanjem, če ne, nadaljujemo s kuhanjem. Tekstura ne sme bit tekoča, temveč mora biti lepljiva in precej gosta.
Namig:
Namesto rdečega vinskega kisa lahko uporabimo sok ene limone.
V kolikor je še prisotna pena, kuhamo tako dolgo, da pene pokuhamo. Napolnimo kozarce, zadelamo s pokrovi in ohladimo čez noč pod odejo.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora biti lepljiva in gosta. Če ni, podaljšamo čas kuhanja. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin, in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Namig: Marmelada iz rdečega ribeza je odličen nadev za slastne linške oči ali maslene piškote z marmelado.