
Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in narežemo na kocke. Dodamo naribano limonino in pomarančno lupino.
Iztisnemo sok iz limone in pomaranče ter dolijemo k jabolkam.
Prilijemo vino. Dodamo cele klinčke in cimet.
Premešamo in kuhamo 25 minut.
Kuhamo tako dolgo, da se jabolka zmehčajo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Namig: Tudi celi klinčki se bodo spasirali v male koščke.
Dodamo rjavi sladkor in med mešanjem kuhamo 10 minut.
Precedimo skozi cedilko, da zavržemo klinčke.
Dodamo mlete klinčke in premešamo.
Nato dodamo še želirni sladkor in kuhamo še 10 minut.
Marmelada je dovolj kuhana, ko opazimo sledi želiranja na kuhalnici.
V stekleno skodelico prelijemo dve jedilni žlici marmelade. Skodelico postavimo za 10 minut v hladilnik. Marmelada bo želirala in postopek kuhanja je končan.
Ko bomo marmelado prelili v kozarce in ko se bo ohladila, bo postala trše strukture.
Še vročo marmelado prelijemo v kozarce in zavijemo pokrove.
Ohladimo jih čez noč pokrite pod odejo. Naslednji dan kozarce opremimo nalepko.
Božična marmelada je odličnega okusa in dišečega vonja po cimetu in klinčkih. Odlično se poda namazano na maslo. Božično marmelado lahko uporabimo kot polnilo za božične piškote, linške piškote ali katerikoli druge piškote, kjer uporabimo marmelado kot polnilo.
Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in narežemo na kocke. Dodamo naribano limonino in pomarančno lupino.
Iztisnemo sok iz limone in pomaranče ter dolijemo k jabolkam.
Prilijemo vino. Dodamo cele klinčke in cimet.
Premešamo in kuhamo 25 minut.
Kuhamo tako dolgo, da se jabolka zmehčajo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Namig: Tudi celi klinčki se bodo spasirali v male koščke.
Dodamo rjavi sladkor in med mešanjem kuhamo 10 minut.
Precedimo skozi cedilko, da zavržemo klinčke.
Dodamo mlete klinčke in premešamo.
Nato dodamo še želirni sladkor in kuhamo še 10 minut.
Marmelada je dovolj kuhana, ko opazimo sledi želiranja na kuhalnici.
V stekleno skodelico prelijemo dve jedilni žlici marmelade. Skodelico postavimo za 10 minut v hladilnik. Marmelada bo želirala in postopek kuhanja je končan.
Ko bomo marmelado prelili v kozarce in ko se bo ohladila, bo postala trše strukture.
Še vročo marmelado prelijemo v kozarce in zavijemo pokrove.
Ohladimo jih čez noč pokrite pod odejo. Naslednji dan kozarce opremimo nalepko.
Božična marmelada je odličnega okusa in dišečega vonja po cimetu in klinčkih. Odlično se poda namazano na maslo. Božično marmelado lahko uporabimo kot polnilo za božične piškote, linške piškote ali katerikoli druge piškote, kjer uporabimo marmelado kot polnilo.