Sestavine
Postopek
Skuti dodamo rumenjake, maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko in ščep soli. Premešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in nanjo vsujemo pripravljeno zmes.
Zgnetemo v gladko testo. Pustimo pokrito počivati 10 minut.
Marelice razkoščičimo in v vsako marelico na sredino dodamo kocko sladkorja.
Testo razdelimo na deset delov. V kolikor so marelice manjše naredimo več delov. Delovno površino posujemo z ostro moko in vsak del testa s prsti oblikujemo v velik krog debeline 7 mm. Nanj polagamo marelice s sladkorjem.
Oblikujemo.
Vodi dodamo ščep soli in zavremo. Ko voda zavre, vanjo potopimo pripravljene cmoke. Ko zavrejo pustimo, da počasi vrejo 12 minut. Ko priplavajo na površje so kuhani.
S penovko jih polagamo na velik krožnik.
Maslo razstopimo in v njem prepražimo drobtine do zlato rjave barve.
Pripravljen preliv prelijemo čez kuhane cmoke.
Posujemo jih s sladkorjem in cimetom.
Sestavine
Postopek
Skuti dodamo rumenjake, maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo moko in ščep soli. Premešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in nanjo vsujemo pripravljeno zmes.
Zgnetemo v gladko testo. Pustimo pokrito počivati 10 minut.
Marelice razkoščičimo in v vsako marelico na sredino dodamo kocko sladkorja.
Testo razdelimo na deset delov. V kolikor so marelice manjše naredimo več delov. Delovno površino posujemo z ostro moko in vsak del testa s prsti oblikujemo v velik krog debeline 7 mm. Nanj polagamo marelice s sladkorjem.
Oblikujemo.
Vodi dodamo ščep soli in zavremo. Ko voda zavre, vanjo potopimo pripravljene cmoke. Ko zavrejo pustimo, da počasi vrejo 12 minut. Ko priplavajo na površje so kuhani.
S penovko jih polagamo na velik krožnik.
Maslo razstopimo in v njem prepražimo drobtine do zlato rjave barve.
Pripravljen preliv prelijemo čez kuhane cmoke.
Posujemo jih s sladkorjem in cimetom.