0

Lešnikova potica

Deli recept:

Lesnikova potica
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Velikost pekača: ca 40 x 25 cm
Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 100 g zmehčanega masla
 4 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 1 kocka kvasa
 1 čajna žlička soli
Nadev
 1 kg mletih lešnikov
 700 ml stepene sladke smetane
 100 g sladkorja v prahu
 100 g zmehčanega masla
 2 jajci
 2 pomaranči - lupina
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 jajce za premaz

Postopek

1

Moki primešamo sol, premešamo naredimo na sredini jamico in vanjo zdrobimo kvas, prilijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka mleko kvas

2

Dodamo vse ostale sestavine in v kuhinjskem robotu ali z ročnim mikserjem zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v hlebček.

3 vzhajamo

3

Pustimo pokritega vzhajati 30 minut.

2 zgnetemo

4

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

4 razdelimo

5

Vsako polovico oblikujemo v hlebček.

5 oblikujemo

Priprava nadeva
6

Sladko smetano stepemo in dodamo k mletim lešnikom. Dodamo sladkor, ki smo ga zmešali z jajci, zmehčano maslo in še vse ostale sestavine.

17 lesniki smetana

7

Premešamo.

18 zmesamo

8

Dodamo naribano lupino pomaranč.

19 pomarancna lupina

9

Ponovno premešamo.

20 premesamo

10

Na pomokani površini razvaljamo prvi del testa. Premažemo s polovico nadeva.

7 razvaljamo nadev

11

Zavijemo.

8 zavijemo

12

Konce odrežemo.

9 oblikujemo

13

Pripravimo drugi hlebček testa.

10 drugi del testa

14

Razvaljamo in premažemo z drugim delom nadeva.

11 razvaljamo premazemo

15

Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali namazali s stopljenim maslom. Prepikamo.

13 prepikamo

16

Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pustimo vzhajati 15 minut.

14 premazemo

17

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut.

15 specemo

18

Pečeno potico obrnemo in pokrijemo.

16 peceno obrnemo ohladimo

19

Režemo ohlajeno.

20201031 122905

Sestavine

Velikost pekača: ca 40 x 25 cm
Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 100 g zmehčanega masla
 4 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 1 kocka kvasa
 1 čajna žlička soli
Nadev
 1 kg mletih lešnikov
 700 ml stepene sladke smetane
 100 g sladkorja v prahu
 100 g zmehčanega masla
 2 jajci
 2 pomaranči - lupina
Ostalo
 ostra moka T400 za delovno površino
 jajce za premaz

Postopek

1

Moki primešamo sol, premešamo naredimo na sredini jamico in vanjo zdrobimo kvas, prilijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka mleko kvas

2

Dodamo vse ostale sestavine in v kuhinjskem robotu ali z ročnim mikserjem zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v hlebček.

3 vzhajamo

3

Pustimo pokritega vzhajati 30 minut.

2 zgnetemo

4

Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.

4 razdelimo

5

Vsako polovico oblikujemo v hlebček.

5 oblikujemo

Priprava nadeva
6

Sladko smetano stepemo in dodamo k mletim lešnikom. Dodamo sladkor, ki smo ga zmešali z jajci, zmehčano maslo in še vse ostale sestavine.

17 lesniki smetana

7

Premešamo.

18 zmesamo

8

Dodamo naribano lupino pomaranč.

19 pomarancna lupina

9

Ponovno premešamo.

20 premesamo

10

Na pomokani površini razvaljamo prvi del testa. Premažemo s polovico nadeva.

7 razvaljamo nadev

11

Zavijemo.

8 zavijemo

12

Konce odrežemo.

9 oblikujemo

13

Pripravimo drugi hlebček testa.

10 drugi del testa

14

Razvaljamo in premažemo z drugim delom nadeva.

11 razvaljamo premazemo

15

Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem ali namazali s stopljenim maslom. Prepikamo.

13 prepikamo

16

Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Pustimo vzhajati 15 minut.

14 premazemo

17

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut.

15 specemo

18

Pečeno potico obrnemo in pokrijemo.

16 peceno obrnemo ohladimo

19

Režemo ohlajeno.

20201031 122905

Notes

Lešnikova potica

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO