
Sestavine
3 večji kozarci (720 ml)
2 kg solatnih kumaric
½ glave svežega belega zelja
2 korenčka
1 glava rdeče čebule
1 jedilna žlica soli
1 čajna žlička cele ali mlete kumine
1 čajna žlička mletega popra
Mešanica za vlaganje
100 ml kisa za vlaganje
200 ml prekuhane vode
Postopek
1
Kumare naribamo na večje kolobarje. Zelje in čebulo narežemo ali naribamo. Korenje naribamo. Premešamo. Dodamo vse začimbe in ponovno vse premešamo.
2
Napolnimo kozarce. Pazimo, da vsebine ne potlačimo preveč. Vodo prekuhamo in zmešamo s kisom. Zavremo in dolijemo v kozarec z vsebino.
3
Zadelamo s pokrovi.
4
V pekač od pečice nalijemo vodo (ca. 1 liter). Vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Pečico izklopimo in pustimo kozarce čez noč v njej, da se ohladijo. Naslednji dan jih pospravimo v hladen in temen prostor.
5
Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku. Tako pripravljena solato se odlično poda k pečeni perutnini ali pečenki.
KategorijaOzimnica
Sestavine
3 večji kozarci (720 ml)
2 kg solatnih kumaric
½ glave svežega belega zelja
2 korenčka
1 glava rdeče čebule
1 jedilna žlica soli
1 čajna žlička cele ali mlete kumine
1 čajna žlička mletega popra
Mešanica za vlaganje
100 ml kisa za vlaganje
200 ml prekuhane vode