Sestavine
Postopek
Kumare naribamo na večje kolobarje. Zelje in čebulo narežemo ali naribamo. Korenje naribamo. Premešamo. Dodamo vse začimbe in ponovno vse premešamo.
Kozarce napolnimo. Pazimo, da vsebine ne potlačimo preveč. Vodo prekuhamo in zmešamo s kisom. Zavremo in dolijemo v kozarec z vsebino.
Zadelamo s pokrovi.
V pekač od pečice nalijemo vodo - ca. 1 liter. Vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Pečico izklopimo in pustimo kozarce čez noč v njej, da se ohladijo. Naslednji dan jih pospravimo v hladen in temen prostor.
Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku. Tako pripravljena solato se odlično poda k pečeni perutnini ali pečenki.
Sestavine
Postopek
Kumare naribamo na večje kolobarje. Zelje in čebulo narežemo ali naribamo. Korenje naribamo. Premešamo. Dodamo vse začimbe in ponovno vse premešamo.
Kozarce napolnimo. Pazimo, da vsebine ne potlačimo preveč. Vodo prekuhamo in zmešamo s kisom. Zavremo in dolijemo v kozarec z vsebino.
Zadelamo s pokrovi.
V pekač od pečice nalijemo vodo - ca. 1 liter. Vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 30 minut.
Pečico izklopimo in pustimo kozarce čez noč v njej, da se ohladijo. Naslednji dan jih pospravimo v hladen in temen prostor.
Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku. Tako pripravljena solato se odlično poda k pečeni perutnini ali pečenki.