0

Koruzni žganci

Deli recept:

Koruzni zganci
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas45 min

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml vode - po potrebi več
 350 g koruznega zdroba
 1 čajna žlička soli
Zabela
 6 jedilnih žlic ocvirkove masti
Priloga
 kislo mleko ali bela kava

Postopek

1

Vodi dodamo sol in zavremo. Vanjo vsujemo koruzni zdrob in ob mešanju kuhamo tako dolgo, da se zdrob temeljito prekuha in zgosti. Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.

Namig:
V kolikor uporabimo koruzni zdrob iz domačega mlina, kuhamo v večji količini vode (več ca. 150 ml).

1 voda koruzni zdrob

2

Ob mešanju ocvirkovo mast razstopimo. Mešamo tako dolgo, da postanejo ocvirki hrustljavi.

2 ocvirkova mast

3

Žgance nadrobimo v večjo posodo in čez posujemo ocvirke.

Namig: Da se izognemo tekoči maščobi, lahko stopljeno ocvirkovo mast precedimo skozi cedilko in posujemo čez pripravljene žgance.

3 posujemo

4

Po želji dodamo kislo mleko in kosilo je pripravljeno.

4 kislo mleko

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml vode - po potrebi več
 350 g koruznega zdroba
 1 čajna žlička soli
Zabela
 6 jedilnih žlic ocvirkove masti
Priloga
 kislo mleko ali bela kava

Postopek

1

Vodi dodamo sol in zavremo. Vanjo vsujemo koruzni zdrob in ob mešanju kuhamo tako dolgo, da se zdrob temeljito prekuha in zgosti. Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.

Namig:
V kolikor uporabimo koruzni zdrob iz domačega mlina, kuhamo v večji količini vode (več ca. 150 ml).

1 voda koruzni zdrob

2

Ob mešanju ocvirkovo mast razstopimo. Mešamo tako dolgo, da postanejo ocvirki hrustljavi.

2 ocvirkova mast

3

Žgance nadrobimo v večjo posodo in čez posujemo ocvirke.

Namig: Da se izognemo tekoči maščobi, lahko stopljeno ocvirkovo mast precedimo skozi cedilko in posujemo čez pripravljene žgance.

3 posujemo

4

Po želji dodamo kislo mleko in kosilo je pripravljeno.

4 kislo mleko

Notes

Koruzni žganci

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO