Sestavine
Postopek
Vodi dodamo sol in zavremo. Vanjo vsujemo koruzni zdrob in ob mešanju kuhamo tako dolgo, da se zdrob temeljito prekuha in zgosti. Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
Namig:
V kolikor uporabimo koruzni zdrob iz domačega mlina, kuhamo v večji količini vode (več ca. 150 ml).
Ob mešanju ocvirkovo mast razstopimo. Mešamo tako dolgo, da postanejo ocvirki hrustljavi.
Žgance nadrobimo v večjo posodo in čez posujemo ocvirke.
Namig: Da se izognemo tekoči maščobi, lahko stopljeno ocvirkovo mast precedimo skozi cedilko in posujemo čez pripravljene žgance.
Po želji dodamo kislo mleko in kosilo je pripravljeno.
Sestavine
Postopek
Vodi dodamo sol in zavremo. Vanjo vsujemo koruzni zdrob in ob mešanju kuhamo tako dolgo, da se zdrob temeljito prekuha in zgosti. Premešamo, pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
Namig:
V kolikor uporabimo koruzni zdrob iz domačega mlina, kuhamo v večji količini vode (več ca. 150 ml).
Ob mešanju ocvirkovo mast razstopimo. Mešamo tako dolgo, da postanejo ocvirki hrustljavi.
Žgance nadrobimo v večjo posodo in čez posujemo ocvirke.
Namig: Da se izognemo tekoči maščobi, lahko stopljeno ocvirkovo mast precedimo skozi cedilko in posujemo čez pripravljene žgance.
Po želji dodamo kislo mleko in kosilo je pripravljeno.