Sestavine
Postopek
Korenje očistimo, narežemo, dodamo sol in skuhamo.
Odcedimo in spasiramo s paličnim mešalnikom - lahko tudi z blenderjem. Dodamo poper.
Dodamo jajce in moko in dobro premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo moko postopoma.
Razdelimo na več delov.
Oblikujemo dolge svaljke in jih razrežemo. Vsak kos oblikujemo v kroglico in nato med dlanmi v svaljek.
Vodi dodamo sol in zavremo. V vrelo vodo potopimo pripravljene svaljke. Ko zavrejo jih kuhamo 30 minut.
Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje.
Odcedimo.
V ponvi raztopimo maslo in dodamo krušne drobtine. Prepražimo jih do zlatorumene barve.
Prelijemo čez odcejene svaljke.
Namig: Postrežemo jih lahko tudi brez drobtin.
Premešamo in postrežemo kot samostojno jed k skledi sveže solate.
Sestavine
Postopek
Korenje očistimo, narežemo, dodamo sol in skuhamo.
Odcedimo in spasiramo s paličnim mešalnikom - lahko tudi z blenderjem. Dodamo poper.
Dodamo jajce in moko in dobro premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo dodajamo moko postopoma.
Razdelimo na več delov.
Oblikujemo dolge svaljke in jih razrežemo. Vsak kos oblikujemo v kroglico in nato med dlanmi v svaljek.
Vodi dodamo sol in zavremo. V vrelo vodo potopimo pripravljene svaljke. Ko zavrejo jih kuhamo 30 minut.
Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje.
Odcedimo.
V ponvi raztopimo maslo in dodamo krušne drobtine. Prepražimo jih do zlatorumene barve.
Prelijemo čez odcejene svaljke.
Namig: Postrežemo jih lahko tudi brez drobtin.
Premešamo in postrežemo kot samostojno jed k skledi sveže solate.