
Sestavine
Postopek
Kokosov nadev: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo dodamo rum ter kislo smetano. Premešamo, dodamo kokos moko - kosmiče in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Pripravljen nadev pustimo počivat vsaj 2 uri, da se vse sestavine med seboj povežejo. Najbolje je, da ga pripravimo en dan prej in ga damo na hladno čez noč.
Mleko segrejemo do mlačnega in vanj zdrobimo kvas. Moki dodamo sol, premešamo, naredimo jamico in v njo prilijemo mleko s kvasom. Pustimo vzhajati 10 minut.
Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu dodali vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno maslo, čokolado v prahu in rum, premešamo in dolijemo k moki s kvasom. Z mešalnikom temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati 40 minut. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Testo razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Drugo polovico nadeva uporabimo za drugo polovico testa.
Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Pripravljene potice napikamo z vilicami in premažemo z rumenjakom. Pustimo, da potica pred peko ponovno vzhaja 30 minut.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj cca. 50 minut. Odvisno od tipa pečice. Pečeno potico pustimo vsaj 10 minut v pekaču, nato jo obrnemo in odstranimo pekač. Ohlajeno potico posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Namig: Namesto navadnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor. Tudi s tem sladkorjem je potica zelo okusna.
Uporabimo lahko pekač za srnin hrbet ali okrogli keramičen.
Sestavine
Postopek
Kokosov nadev: Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo dodamo rum ter kislo smetano. Premešamo, dodamo kokos moko - kosmiče in z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Pripravljen nadev pustimo počivat vsaj 2 uri, da se vse sestavine med seboj povežejo. Najbolje je, da ga pripravimo en dan prej in ga damo na hladno čez noč.
Mleko segrejemo do mlačnega in vanj zdrobimo kvas. Moki dodamo sol, premešamo, naredimo jamico in v njo prilijemo mleko s kvasom. Pustimo vzhajati 10 minut.
Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem, ki smo mu dodali vanilijev sladkor. Dodamo stopljeno maslo, čokolado v prahu in rum, premešamo in dolijemo k moki s kvasom. Z mešalnikom temeljito premešamo in zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati 40 minut. Če je testo lepljivo, dodamo moko. Vzhajano testo razdelimo na dve polovici.
Testo razvaljamo na debelino 4 mm in premažemo s polovico nadeva. Drugo polovico nadeva uporabimo za drugo polovico testa.
Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Pripravljene potice napikamo z vilicami in premažemo z rumenjakom. Pustimo, da potica pred peko ponovno vzhaja 30 minut.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj cca. 50 minut. Odvisno od tipa pečice. Pečeno potico pustimo vsaj 10 minut v pekaču, nato jo obrnemo in odstranimo pekač. Ohlajeno potico posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Namig: Namesto navadnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor. Tudi s tem sladkorjem je potica zelo okusna.
Uporabimo lahko pekač za srnin hrbet ali okrogli keramičen.