
Sestavine
4 steklenice (750 ml)
3 l sladkega vina - sladki muškat
3 jedilne žlice vanilijevega sladkorja
1 kg zelo zrelih jagod
2 cimetovi palčki
1 šopek melisinih listov
1 šopek metinih listov
1 jedilna žlica vanilijevega sladkorja
Pripomočki
4 steklenice po 750 ml z zamaški
Postopek
1
Jagode očistimo in jih narežemo. Dodamo cimetovi palčki.
2
Posujemo z vanilijevim sladkorjem.
3
Dodamo liste mete in melise.
4
Dolijemo vino in premešamo. Jagode zmečkamo z rokami.
5
Pokrijemo in pospravimo v hladilnik za 24 ur.
6
Po 24 urah precedimo. Ponovno ožamemo še skozi krpo.
7
Ponovno precedimo skozi gazo.
8
Dodamo še 1 žlico vanilijevega sladkorja in mešamo tako dolgo, da se stopi. Pripravimo si steklenice z zamaški.
9
Napolnimo steklenice in jih zadelamo.
10
Pospravimo v hladen in temen prostor. Odprto steklenico do porabe hranimo v hladilniku.
11
Postrežemo s kocko ledu in listi mete ali melise. Uživamo ob klepetu s prijatelji.
Sestavine
4 steklenice (750 ml)
3 l sladkega vina - sladki muškat
3 jedilne žlice vanilijevega sladkorja
1 kg zelo zrelih jagod
2 cimetovi palčki
1 šopek melisinih listov
1 šopek metinih listov
1 jedilna žlica vanilijevega sladkorja
Pripomočki
4 steklenice po 750 ml z zamaški