Sestavine
Postopek
Jagode operemo in posušimo.
Metine liste ločimo od stebel ...
... in jih zmeljemo v blenderju.
Stebla rabarbare olupimo.
Narežemo in prevremo. Spasiramo.
Jagode narežemo. Dodamo spasirano rabarbaro in meto. Dodamo sladkor.
Premešamo in pustimo počivati 10 minut, da se sestavine povežejo.
Kuhamo na zmerni temperaturi. Ko marmelada zavre, pustimo vreti 8 minut.
Namig: Če uporabimo namesto želirnega sladkorja drugi sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.
Narahlo pretlačimo. Pustimo, da ostanejo manjši koščki jagod.
Premešamo in pustimo, da vre še 4 minute
Napolnimo kozarec.
Pokrijemo s pokrovom. Pustimo čez noč pokrito, da se popolnoma ohladi. Ko kozarec odpremo, ga hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Jagode operemo in posušimo.
Metine liste ločimo od stebel ...
... in jih zmeljemo v blenderju.
Stebla rabarbare olupimo.
Narežemo in prevremo. Spasiramo.
Jagode narežemo. Dodamo spasirano rabarbaro in meto. Dodamo sladkor.
Premešamo in pustimo počivati 10 minut, da se sestavine povežejo.
Kuhamo na zmerni temperaturi. Ko marmelada zavre, pustimo vreti 8 minut.
Namig: Če uporabimo namesto želirnega sladkorja drugi sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.
Narahlo pretlačimo. Pustimo, da ostanejo manjši koščki jagod.
Premešamo in pustimo, da vre še 4 minute
Napolnimo kozarec.
Pokrijemo s pokrovom. Pustimo čez noč pokrito, da se popolnoma ohladi. Ko kozarec odpremo, ga hranimo v hladilniku.