0

Jagodna marmelada z rabarbaro in meto

Deli recept:

Jagodna marmelada z rabarbaro in meto
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

1 kozarec (370 ml)
 500 g jagod
 160 g želirnega sladkorja
 100 g rabarbare
 20 g mete
Pripomočki
 kozarci za vlaganje s pokrovi

Postopek

1

Jagode operemo in posušimo.

20240616 140041

2

Metine liste ločimo od stebel.

20240616 133201

3

Metine liste zmeljemo v blenderju.

20240616 140226

4

Stebla rabarbare olupimo.

20240616 135641

5

Narežemo in prevremo. Spasiramo.

20240616 140455

6

Jagode narežemo. Dodamo spasirano rabarbaro in meto. Dodamo želirni sladkor.

20240616 141253

7

Premešamo in pustimo počivati 10 minut, da se sestavine povežejo.

20240616 141316

8

Kuhamo na zmerni temperaturi. Ko marmelada zavre, pustimo, da vre 8 minut.

20240616 141555

9

Narahlo pretlačimo. Pustimo, da ostanejo manjši koščki jagod.

20240616 141723

10

Premešamo in pustimo, da vre še 4 minute

20240616 142410

11

Napolnimo kozarec.

20240616 142803

12

Pokrijemo s pokrovom. Pustimo čez noč pokrito, da se popolnoma ohladi. Ko kozarec odpremo, ga hranimo v hladilniku.

20240617 185514

Kategorija,

Sestavine

1 kozarec (370 ml)
 500 g jagod
 160 g želirnega sladkorja
 100 g rabarbare
 20 g mete
Pripomočki
 kozarci za vlaganje s pokrovi

Postopek

1

Jagode operemo in posušimo.

20240616 140041

2

Metine liste ločimo od stebel.

20240616 133201

3

Metine liste zmeljemo v blenderju.

20240616 140226

4

Stebla rabarbare olupimo.

20240616 135641

5

Narežemo in prevremo. Spasiramo.

20240616 140455

6

Jagode narežemo. Dodamo spasirano rabarbaro in meto. Dodamo želirni sladkor.

20240616 141253

7

Premešamo in pustimo počivati 10 minut, da se sestavine povežejo.

20240616 141316

8

Kuhamo na zmerni temperaturi. Ko marmelada zavre, pustimo, da vre 8 minut.

20240616 141555

9

Narahlo pretlačimo. Pustimo, da ostanejo manjši koščki jagod.

20240616 141723

10

Premešamo in pustimo, da vre še 4 minute

20240616 142410

11

Napolnimo kozarec.

20240616 142803

12

Pokrijemo s pokrovom. Pustimo čez noč pokrito, da se popolnoma ohladi. Ko kozarec odpremo, ga hranimo v hladilniku.

20240617 185514

Notes

Jagodna marmelada z rabarbaro in meto

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO