0

Goveje kocke s kolerabo

Goveje kocke s kolerabo
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave40 minSkupni čas1 h 22 min

Sestavine

za 2 osebi
 350 g govejega mesa
 200 ml belega vina
 3 jedilne žlice pasteriziranega korenja
 3 jedilne žlice ghee masla
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 mala glava sveže čebule
 1 koleraba
 1 čajna žlička mletega česna
 3 vejice peteršilja
 1 vejica luštreka
 sol po okusu
 poper po okusu
Priloga
 500 ml vode
 200 g širokih rezancev
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja
Posip
 1 šopek sesekljanega drobnjaka

Postopek

1

Kolerabo očistimo in olupimo.

20250613 100722

2

Narežemo na kocke.

20250613 101117

3

V ponev dodamo ghee maslo, na kocke narezano meso, sesekljano čebulo in ocvrto čebulo. Premešamo in pražimo tako dolgo, da meso spremeni barvo. 

20250613 100955

4

Dodamo na kocke narezano kolerabo.

20250613 101159

5

Premešamo in dodamo mleti česen ter poper.

20250613 101235

6

Dolijemo vino in dodamo sesekljani peteršilj in luštrek. Primešamo pasterizirano korenje. 

Opomba: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, na drobno naribamo en svežo korenček. Prav tako prilagodimo količino soli, ker pasterizirano korenje že vsebuje sol.

Namesto vina lahko uporabimo vodo ali zelenjavno jušno osnovo.

20250613 101658

7

Premešamo in dodamo še posušene marele - dežnikarice. Pokrijemo in dušimo 30 minut.

Namig: Vmes poskusimo meso in če je še žilavo, podaljšamo dušenje ter dodamo tekočino.

20250613 102413

8

Pripravljeno omako pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo prilogo.

20250613 104023

Priprava priloge
9

V vodo zmešamo pasterizirano korenje in zavremo. Dodamo široke rezance in kuhamo ob vrenju 8 minut.

Opomba: Namesto pasteriziranega korenja lahko naribamo sveže korenje in dodamo sol.

20250613 104352

10

Odcedimo.

20250613 111239

11

Pripravimo skledo sveže solate.

20250613 105810

12

Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo. Dober tek!

20250613 112012

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
 350 g govejega mesa
 200 ml belega vina
 3 jedilne žlice pasteriziranega korenja
 3 jedilne žlice ghee masla
 2 jedilni žlici ocvrte čebule
 1 mala glava sveže čebule
 1 koleraba
 1 čajna žlička mletega česna
 3 vejice peteršilja
 1 vejica luštreka
 sol po okusu
 poper po okusu
Priloga
 500 ml vode
 200 g širokih rezancev
 1 jedilna žlica pasteriziranega korenja
Posip
 1 šopek sesekljanega drobnjaka
Goveje kocke s kolerabo
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.