
Sestavine
za 4 osebe
500 g mladega govejega mesa
200 ml belega vina ali vode
50 g ocvrte čebule
1 glava sveže čebule
1 jedilna žlica mletega česna
1 korenček
1 sveža rdeča paprika
1 lovorjev list
1 vejica luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Maščoba in posip
1 šopek drobnjaka
Postopek
1
V ponvi stopimo ghee maslo. Svežo čebulo sesekljamo. Meso narežemo okrogle rezine - medaljončke. Dušimo in dodamo na kolobarje narezan korenček. Dolijemo vino in dušimo 15 minut.
Namig: Namesto ghee masla lahko uporabimo navadno maslo ali drugo maščobo.
2
Luštrek sesekljamo in ga primešamo.
3
Dodamo ocvrto čebulo in na kocke narezano rdečo papriko.
4
Premešamo in po potrebi dolijemo še tekočine. Pokrijemo in dušimo na nizki temperaturi 10 minut.
5
Stročji fižol operemo pod tekočo vodo in ga dodamo k mesni omaki.
6
Premešamo, dodamo lovorjev list, sol in poper in mleti česen. Premešamo in dušimo še 5 minut.
7
Dodamo sesekljani drobnjak in premešamo.
8
Postrežemo kot samostojno jed ali s svežimi žemljicami. Dober tek!
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
500 g mladega govejega mesa
200 ml belega vina ali vode
50 g ocvrte čebule
1 glava sveže čebule
1 jedilna žlica mletega česna
1 korenček
1 sveža rdeča paprika
1 lovorjev list
1 vejica luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Maščoba in posip
1 šopek drobnjaka