Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak in stopljeno maslo.
Premešamo. Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček.
V posodo vsujemo moko. Vanjo zdrobimo kvas in dolijemo toplo mleko s sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak, stopljeno maslo in temni kakav.
Premešamo. Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.
Oba hlebčka oblikujemo.
Namig: V kolikor je testo lepljivo postopoma dodajamo moko.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut.
Vzhajane hlebčke narahlo posujemo z moko.
Temno testo razrežemo na približno enake dele.
Iz vsakega dela oblikujemo svaljke.
Svetlo testo razvaljamo na debelino 1 cm.
Čez položimo temne svaljke.
Z valjarjem povaljamo.
Zavijemo.
Prenesemo na pekač s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatorjave hrustljave skorjice. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega ohladimo in razrežemo.
Sestavine
Postopek
V posodo vsujemo moko in sol. Premešamo. Vanjo zdrobimo kvas in prelijemo toplo mleko s sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak in stopljeno maslo.
Premešamo. Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček.
V posodo vsujemo moko. Vanjo zdrobimo kvas in dolijemo toplo mleko s sladkorjem. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo jajce, rumenjak, stopljeno maslo in temni kakav.
Premešamo. Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo.
Oba hlebčka oblikujemo.
Namig: V kolikor je testo lepljivo postopoma dodajamo moko.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut.
Vzhajane hlebčke narahlo posujemo z moko.
Temno testo razrežemo na približno enake dele.
Iz vsakega dela oblikujemo svaljke.
Svetlo testo razvaljamo na debelino 1 cm.
Čez položimo temne svaljke.
Z valjarjem povaljamo.
Zavijemo.
Prenesemo na pekač s peki papirjem. Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatorjave hrustljave skorjice. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega ohladimo in razrežemo.