0

Droži za kruh

Drozi
Preračunaj sestavine1 Porcija
Skupni čas5 days

Sestavine

Priprava droži
1. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilnih žlic prekuhane vode - ohlajene
2. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode - ohlajene
3. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilni žlici prekuhane vode - ohlajene
4. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode
5. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode
Priprava droži za naslednjo peko
 50 ml vode
 2 jedilni žlici moke
 2 jedilni žlici pripravljenih droži

Postopek

1. dan
1

V čist kozarec damo moko in dolijemo vodo. Premešamo in pokrijemo s pokrovom. Pokrova ne zapremo do konca. 2 do 3 x na dan premešamo. Kliknite tukaj za recept za KRUH Z DROŽMI.

Namig: Droži lahko pripravljamo iz nam ljube moke. Najbolje se obnese bela moka T400 ali T500.

1 dan moka voda

2. dan
2

Odpremo kozarec , premešamo in dodamo moko in vodo. Premešamo, da je zmes gladka. Pokrijemo s pokrovom in 2 do 3 x na dan premešamo.

2 dan moka voda premesamo

3. dan
3

Premešamo in ponovno dodamo moko in vodo. Zopet temeljito premešamo . Pokrijemo s pokrovom in 2 do 3 x na dan premešamo.

3 dan moka voda premesamo

4. dan
4

Dodamo moko in vodo ter vse dobro premešamo. Pokrijemo in 2 do 3 x na dan premešamo.

4 dan moka voda

5. dan
5

Ponovno dodamo moko in vodo ter temeljito premešamo. Pustimo počivati 2 uri. Droži pripravljene za peko.

5 dan pripravljene drozi

6

Iz kozarca odvzamemo 1 jedilno žlico pripravljenih droži za pripravo naslednjih droži. Pripravljamo po enakem postopku. Ostale droži uporabimo za pripravo testa.

KLIKNITE TUKAJ ZA RECEPT ZA KRUH Z DROŽMI.

7 privijemo pokrov

Kategorija

Sestavine

Priprava droži
1. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilnih žlic prekuhane vode - ohlajene
2. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode - ohlajene
3. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilni žlici prekuhane vode - ohlajene
4. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode
5. dan
 3 jedilne žlice moke - T400 ali T500 - zravnane
 4 jedilne žlice prekuhane vode
Priprava droži za naslednjo peko
 50 ml vode
 2 jedilni žlici moke
 2 jedilni žlici pripravljenih droži

Postopek

1. dan
1

V čist kozarec damo moko in dolijemo vodo. Premešamo in pokrijemo s pokrovom. Pokrova ne zapremo do konca. 2 do 3 x na dan premešamo. Kliknite tukaj za recept za KRUH Z DROŽMI.

Namig: Droži lahko pripravljamo iz nam ljube moke. Najbolje se obnese bela moka T400 ali T500.

1 dan moka voda

2. dan
2

Odpremo kozarec , premešamo in dodamo moko in vodo. Premešamo, da je zmes gladka. Pokrijemo s pokrovom in 2 do 3 x na dan premešamo.

2 dan moka voda premesamo

3. dan
3

Premešamo in ponovno dodamo moko in vodo. Zopet temeljito premešamo . Pokrijemo s pokrovom in 2 do 3 x na dan premešamo.

3 dan moka voda premesamo

4. dan
4

Dodamo moko in vodo ter vse dobro premešamo. Pokrijemo in 2 do 3 x na dan premešamo.

4 dan moka voda

5. dan
5

Ponovno dodamo moko in vodo ter temeljito premešamo. Pustimo počivati 2 uri. Droži pripravljene za peko.

5 dan pripravljene drozi

6

Iz kozarca odvzamemo 1 jedilno žlico pripravljenih droži za pripravo naslednjih droži. Pripravljamo po enakem postopku. Ostale droži uporabimo za pripravo testa.

KLIKNITE TUKAJ ZA RECEPT ZA KRUH Z DROŽMI.

7 privijemo pokrov

Notes

Droži za kruh
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.