Domači rezanci

Deli objavo:

Domaci rezanci
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave40 minSkupni čas3 h 20 min

Sestavine

za ca. 10 oseb
 250 g gladke moke T500
 2 jajci - večje velikosti

Postopek

1

Iz moke in jajc pripravimo gladko testo. Zvijemo v živilsko folijo in pustimo počivati do 1 ure.

20220201 115240

2

Pripravljeno testo razrežemo na 5 delov in iz vsakega dela oblikujemo hlebček.

20220201 120940

3

Na delovni površini vsak hlebček posej na tanko razvaljamo. Pokrijemo.

20220201 123404

4

Vsak razvaljan hlebček položimo na bombažno rjuho in pustimo, da se posuši.

20220201 123424

5

Vsak posušen del razrežemo na štiri dele.

20220201 131724

6

Zavijemo.

20220201 131737

7

Z ostrim nožem režemo tanke rezine.

20220201 132606

8

Narezane rezance pustimo pokrite čez noč, da se popolnoma posušijo.

20220201 133105

9

Vmes večkrat premešamo. Hranimo v papirnati vreči.

Namig:Uporabimo lahko strojček za izdelavo rezancev, vendar ročno rezani rezanci imajo drugačen okus.

20220201 152006


Sestavine

za ca. 10 oseb
 250 g gladke moke T500
 2 jajci - večje velikosti

Postopek

1

Iz moke in jajc pripravimo gladko testo. Zvijemo v živilsko folijo in pustimo počivati do 1 ure.

20220201 115240

2

Pripravljeno testo razrežemo na 5 delov in iz vsakega dela oblikujemo hlebček.

20220201 120940

3

Na delovni površini vsak hlebček posej na tanko razvaljamo. Pokrijemo.

20220201 123404

4

Vsak razvaljan hlebček položimo na bombažno rjuho in pustimo, da se posuši.

20220201 123424

5

Vsak posušen del razrežemo na štiri dele.

20220201 131724

6

Zavijemo.

20220201 131737

7

Z ostrim nožem režemo tanke rezine.

20220201 132606

8

Narezane rezance pustimo pokrite čez noč, da se popolnoma posušijo.

20220201 133105

9

Vmes večkrat premešamo. Hranimo v papirnati vreči.

Namig:Uporabimo lahko strojček za izdelavo rezancev, vendar ročno rezani rezanci imajo drugačen okus.

20220201 152006

Domači rezanci

Deli objavo: