
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in sladkor ter premešamo. Na sredino zdrobimo kvas in nanj prelijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 10 minut.
Prilijemo stopljeno maslo in dodamo jajce.
Z ročnim mešalnikom (lahko uporabimo kuhinjski robot) zmešamo.
Mešamo tako dolgo, da se testo loči od posode.
Testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico preložimo na delovno povrešino.
Drugi polovici dodamo kakav.
Premešamo.
Delovno površino pomokamo z moko in oblikujemo oba hlebčka.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut. Vzhajanje lahko podaljšamo v kolikor imamo hladen prostor.
Pomokamo vzhajan beli hlebček.
In pomokamo temni hlebček.
Vsakega posebej razvaljamo na debelino 5 do 8 mm.
Temno testo položimo na svetlo testo.
Z valjarjem razvaljamo po celi dolžini in širini.
Zavijemo.
Oblikujemo v polža.
Robove stisnemo s testom, da se zlepita oba testa.
Položimo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.
Premažemo ga z jajcem in posujemo s sezamovimi semeni. Pustimo vzhajati 30 minut. Vzhajanje podaljšajmo glede na toploto v prostoru.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega polžka pustimo, da se na pekaču ohladi.
Desko, na kateri bomo rezali posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji še s sladkorjem v prahu posujemo po vrhu. Razrežemo in ponudimo h kozarcu mleka, čaju ali kakavu. Odličen zajtrk in večerja.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in sladkor ter premešamo. Na sredino zdrobimo kvas in nanj prelijemo toplo mleko. Premešamo z moko in pustimo vzhajati 10 minut.
Prilijemo stopljeno maslo in dodamo jajce.
Z ročnim mešalnikom (lahko uporabimo kuhinjski robot) zmešamo.
Mešamo tako dolgo, da se testo loči od posode.
Testo razdelimo na dve polovici. Prvo polovico preložimo na delovno povrešino.
Drugi polovici dodamo kakav.
Premešamo.
Delovno površino pomokamo z moko in oblikujemo oba hlebčka.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 35 minut. Vzhajanje lahko podaljšamo v kolikor imamo hladen prostor.
Pomokamo vzhajan beli hlebček.
In pomokamo temni hlebček.
Vsakega posebej razvaljamo na debelino 5 do 8 mm.
Temno testo položimo na svetlo testo.
Z valjarjem razvaljamo po celi dolžini in širini.
Zavijemo.
Oblikujemo v polža.
Robove stisnemo s testom, da se zlepita oba testa.
Položimo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem.
Premažemo ga z jajcem in posujemo s sezamovimi semeni. Pustimo vzhajati 30 minut. Vzhajanje podaljšajmo glede na toploto v prostoru.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečenega polžka pustimo, da se na pekaču ohladi.
Desko, na kateri bomo rezali posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji še s sladkorjem v prahu posujemo po vrhu. Razrežemo in ponudimo h kozarcu mleka, čaju ali kakavu. Odličen zajtrk in večerja.