Domača ribana kaša

Deli objavo:

Domaca ribana kasa
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

za ca. 8 oseb
 150 g gladke moke T500 - po potrebi več
 150 g pšeničnega zdroba
 3 jajca enakih velikosti

Postopek

1

Jacam dodamo moko in pšenični zdrob. Zgnetemo v gladko testo.

20220217 093056

2

Pustimo zavito v živilsko folijo počivati 30 minut. Pripravimo si ribež, na katerem bomo ribali kašo.

20220217 093114

3

Na delovno površino razgrnemo veliko bombažno rjuho in nanjo enakomerno naribamo kašo.

20220217 094234

4

Pustimo, da se na zraku posuši.

20220217 101039

5

Juho zavremo in vanjo vsujemo kašo. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

Namig:Ker je dodan pšenični zdrob, ni potrebno, da juha s kašo vre.

20220217 101218

Kategorija

Sestavine

za ca. 8 oseb
 150 g gladke moke T500 - po potrebi več
 150 g pšeničnega zdroba
 3 jajca enakih velikosti

Postopek

1

Jacam dodamo moko in pšenični zdrob. Zgnetemo v gladko testo.

20220217 093056

2

Pustimo zavito v živilsko folijo počivati 30 minut. Pripravimo si ribež, na katerem bomo ribali kašo.

20220217 093114

3

Na delovno površino razgrnemo veliko bombažno rjuho in nanjo enakomerno naribamo kašo.

20220217 094234

4

Pustimo, da se na zraku posuši.

20220217 101039

5

Juho zavremo in vanjo vsujemo kašo. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

Namig:Ker je dodan pšenični zdrob, ni potrebno, da juha s kašo vre.

20220217 101218

Domača ribana kaša

Deli objavo: