0

Domači kečap

Deli recept:

Domaci kecap
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

1 manjši kozarec (370 ml)
 1 kg paradižnika - orjak, volovje srce
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničneega olja
 2 glavi čebule
 1 manjša glava česna
 1 jedilna žlica sladkorja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 šopek peteršilja - po želji

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kocke in ga skozi bleder spasiramo.

5 paradiznik spasiramo

2

Čebulo narežemo na rezine, dodamo česen in spasiramo skozi blender.

3 cesen cebulo spasiramo

3

Vse skupaj zmešamo v loncu, ki smo mu dolili olje. Dodamo začimbe.

8 dodamo zacimbe

4

Zmes kuhamo ca. 1 uro. Mešamo, da se ne sprime na dnu lonca in kuhamo tako dolgo, da voda izpari. Čas kuhanja podaljšamo, v kolikor je zmes redka.

9 kuhamo da voda izpari

5

Vročo zmes prelijemo v kozarec, zadelamo s pokrovi in pustimo, da se ohladi. Najbolje čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Sestavine

1 manjši kozarec (370 ml)
 1 kg paradižnika - orjak, volovje srce
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničneega olja
 2 glavi čebule
 1 manjša glava česna
 1 jedilna žlica sladkorja
 sol po okusu
 poper po okusu
 origano po okusu
 šopek peteršilja - po želji

Postopek

1

Paradižnik narežemo na kocke in ga skozi bleder spasiramo.

5 paradiznik spasiramo

2

Čebulo narežemo na rezine, dodamo česen in spasiramo skozi blender.

3 cesen cebulo spasiramo

3

Vse skupaj zmešamo v loncu, ki smo mu dolili olje. Dodamo začimbe.

8 dodamo zacimbe

4

Zmes kuhamo ca. 1 uro. Mešamo, da se ne sprime na dnu lonca in kuhamo tako dolgo, da voda izpari. Čas kuhanja podaljšamo, v kolikor je zmes redka.

9 kuhamo da voda izpari

5

Vročo zmes prelijemo v kozarec, zadelamo s pokrovi in pustimo, da se ohladi. Najbolje čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Notes

Domači kečap

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO