Sestavine
Postopek
Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, cimet in limonino lupino zmešamo v gladko zmes.
Dodamo na kose narezano maslo.
Premešamo in dodamo kakav.
Ponovno premešamo in dodamo moko. Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površino zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo na sobni temperaturi počivati 1 uro.
Testo ponovno pregnetemo, razrežemo in izdelamo dolge svaljke. Svaljke razrežemo na težo 15 -17 g.
Izdelamo kroglice in jih polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Pazimo na razmik med kroglicami, da se med peko ne sprimejo.
Vsaki kroglici naredimo z ročajem od kuhalnice vdolbino.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Nad paro stopimo čokolado. Dodamo sladko smetano in premešamo v gladek nadev.
Opomba: Nadev je gostejše strukture.
Premešamo, dodamo rum. in ponovno premešamo. Nadev pustimo počivati nad paro.
Pečenim piškotom napolnimo vdolbinice. Pustimo, da se nadev strdi.
Belo čokolado stopimo nad paro in ji dodamo olje. Mešamo tako dolgo, da stopljena čokolada ne vsebuje grudic. Z mešanjem dobimo svilnati izgled stopljene čokolade.
Napolnimo dresirno vrečko in okrasimo piškote. Piškote pustimo čez noč na peki papirju, da se nadev in preliv popolnoma strdita.
Po želi posujemo s sladkorjem v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli na hladnem. Piškoti se odlično priležejo h čaju, kavici ali likerju iz grozdja jurka.
Sestavine
Postopek
Rumenjake, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, cimet in limonino lupino zmešamo v gladko zmes.
Dodamo na kose narezano maslo.
Premešamo in dodamo kakav.
Ponovno premešamo in dodamo moko. Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površino zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in ga pustimo na sobni temperaturi počivati 1 uro.
Testo ponovno pregnetemo, razrežemo in izdelamo dolge svaljke. Svaljke razrežemo na težo 15 -17 g.
Izdelamo kroglice in jih polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
Pazimo na razmik med kroglicami, da se med peko ne sprimejo.
Vsaki kroglici naredimo z ročajem od kuhalnice vdolbino.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Nad paro stopimo čokolado. Dodamo sladko smetano in premešamo v gladek nadev.
Opomba: Nadev je gostejše strukture.
Premešamo, dodamo rum. in ponovno premešamo. Nadev pustimo počivati nad paro.
Pečenim piškotom napolnimo vdolbinice. Pustimo, da se nadev strdi.
Belo čokolado stopimo nad paro in ji dodamo olje. Mešamo tako dolgo, da stopljena čokolada ne vsebuje grudic. Z mešanjem dobimo svilnati izgled stopljene čokolade.
Napolnimo dresirno vrečko in okrasimo piškote. Piškote pustimo čez noč na peki papirju, da se nadev in preliv popolnoma strdita.
Po želi posujemo s sladkorjem v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli na hladnem. Piškoti se odlično priležejo h čaju, kavici ali likerju iz grozdja jurka.