Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev slakor penasto zmešamo, dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Maso razdelimo na polovico in napolnimo oba pekača, ki smo ju predhodno premazali z maslom. Uporabimo okrogla pekača za torte, premera cca. 25 cm.
Pečemo v ventilatorski pečici na 160 stopinj cca. 15 do 20 minut. Pečenje prilagodite pečici. Pečenim biskvitom odstranimo obroč in ju prelijemo z prelivom.
Pripravimo čokoladno kremo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Jagode narežemo na kolobarje in jih povaljamo v kristalni sladkor.
Prvi biskvit namažimo z kremo in na njo nadevamo jagode. Čez preložimo drugi biskvit. Prelijemo z ostalim prelivom in naložimo ostanek jagod ali drugega sadja. Čez lahko poljubno prelijete žele ali okrasite s smetano. Torto damo na hladno za 2 uri, narežemo na rezine in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev slakor penasto zmešamo, dodamo moko pomešano s pecilnim praškom in čokolado v prahu. Maso razdelimo na polovico in napolnimo oba pekača, ki smo ju predhodno premazali z maslom. Uporabimo okrogla pekača za torte, premera cca. 25 cm.
Pečemo v ventilatorski pečici na 160 stopinj cca. 15 do 20 minut. Pečenje prilagodite pečici. Pečenim biskvitom odstranimo obroč in ju prelijemo z prelivom.
Pripravimo čokoladno kremo po navodilih na hrbtni strani zavitka. Jagode narežemo na kolobarje in jih povaljamo v kristalni sladkor.
Prvi biskvit namažimo z kremo in na njo nadevamo jagode. Čez preložimo drugi biskvit. Prelijemo z ostalim prelivom in naložimo ostanek jagod ali drugega sadja. Čez lahko poljubno prelijete žele ali okrasite s smetano. Torto damo na hladno za 2 uri, narežemo na rezine in postrežemo.