Sestavine
Postopek
K moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Sladkor, rumenjake, maslo, lupino in sok penasto zmešamo. Prilijemo in z robotom ali mikserjem premešamo in pripravimo testo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo.
Posodo pomokamo in v njej vzhajamo pripravljeno testo 40 minut. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo.
Vzhajano testo razdelimo na dva enaka dela po ca. 650 g. Ostanek testa pustimo za pletenico.
Čokoladne napolitanke zmeljemo.
Primešamo jim mlete orehe.
Dodamo jajce, sladkor v prahu, tekočo sladko smetano in cimet. Z mikserjem dobro premešamo.
Primešamo pripravljen sneg iz treh beljakov in prilijemo rum.
Zmešamo v gladek nadev.
Na delovni površini razvaljamo prvi del testa na debelino 4 mm. Nanj dodamo polovico nadeva.
Enakomerno premažemo čez razvaljano testo.
Zavijemo.
Konce odrežemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.
Zaviti potici položmo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Prepikamo do dna z dolgo iglo in pustimo vzhajati le toliko časa, da se pečica segreje.Vzhajani potici premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo na 180 stopinj 50 minut.
Pečeno potico po 10 minut obrnemo na leseno podlago. Pokrijemo in pustimo, da se ohladi čez noč.
Iz tretjega dela testa pripravimo pletenko. Pustimo vzhajati. Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Krajce potice in pletenko pustimo vzhajati toliko časa, da je potica pečena.
Pečemo na 200 stopinjah 20 minut do zlatorjave skorjice. Pečene ohladimo.
Ohlajeno potico posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
K moki dodamo sol in premešamo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prelijemo s toplim mlekom, premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Sladkor, rumenjake, maslo, lupino in sok penasto zmešamo. Prilijemo in z robotom ali mikserjem premešamo in pripravimo testo.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo.
Posodo pomokamo in v njej vzhajamo pripravljeno testo 40 minut. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo.
Vzhajano testo razdelimo na dva enaka dela po ca. 650 g. Ostanek testa pustimo za pletenico.
Čokoladne napolitanke zmeljemo.
Primešamo jim mlete orehe.
Dodamo jajce, sladkor v prahu, tekočo sladko smetano in cimet. Z mikserjem dobro premešamo.
Primešamo pripravljen sneg iz treh beljakov in prilijemo rum.
Zmešamo v gladek nadev.
Na delovni površini razvaljamo prvi del testa na debelino 4 mm. Nanj dodamo polovico nadeva.
Enakomerno premažemo čez razvaljano testo.
Zavijemo.
Konce odrežemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.
Zaviti potici položmo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Prepikamo do dna z dolgo iglo in pustimo vzhajati le toliko časa, da se pečica segreje.Vzhajani potici premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo na 180 stopinj 50 minut.
Pečeno potico po 10 minut obrnemo na leseno podlago. Pokrijemo in pustimo, da se ohladi čez noč.
Iz tretjega dela testa pripravimo pletenko. Pustimo vzhajati. Premažemo z razžvrkljanim jajcem. Krajce potice in pletenko pustimo vzhajati toliko časa, da je potica pečena.
Pečemo na 200 stopinjah 20 minut do zlatorjave skorjice. Pečene ohladimo.
Ohlajeno potico posujemo s sladkorjem v prahu.