
Sestavine
Postopek
Z največjo hitrostjo mešalnika stepamo sneg, ki smo mu dodali sladkor, stopljeno maslo, sok in lupino pomaranče. Po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali ščep soli. Temeljito premešamo in dodamo sesekljane orehe, brusnice in rum. Zopet premešamo.
Pripravimo pekač, ki smo ga namazali s stopljenim maslom in posuli z krušnimi drobtinami, in vanj razdelimo 2/3 zmesi, poravnamo in posujemo z čokoladnimi lističi ali naribano jedilno čokolado. K ostali zmesi dodamo grenki kakav dobro premešamo in z žlico porazdelimo po vrhu. Po želji po vrhu posujemo z mandlji - lističi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in kolač pečemo približno 45 minut. Odvisno od vaše pečice. Preverimo pečenje, tako da z iglo zabodemo v sredino kolača. Če se zmes sprime igle, podaljšamo pečenje. Ko je kolač pečen, ga obrnemo na podlago in pustimo, da se ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na poljubne rezine.
Namig: Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali rjavi sladkor ali zmanjšamo količino sladkorja na polovico. Kljub temu bo kolač sladek.
Sestavine
Postopek
Z največjo hitrostjo mešalnika stepamo sneg, ki smo mu dodali sladkor, stopljeno maslo, sok in lupino pomaranče. Po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali ščep soli. Temeljito premešamo in dodamo sesekljane orehe, brusnice in rum. Zopet premešamo.
Pripravimo pekač, ki smo ga namazali s stopljenim maslom in posuli z krušnimi drobtinami, in vanj razdelimo 2/3 zmesi, poravnamo in posujemo z čokoladnimi lističi ali naribano jedilno čokolado. K ostali zmesi dodamo grenki kakav dobro premešamo in z žlico porazdelimo po vrhu. Po želji po vrhu posujemo z mandlji - lističi.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in kolač pečemo približno 45 minut. Odvisno od vaše pečice. Preverimo pečenje, tako da z iglo zabodemo v sredino kolača. Če se zmes sprime igle, podaljšamo pečenje. Ko je kolač pečen, ga obrnemo na podlago in pustimo, da se ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na poljubne rezine.
Namig: Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali rjavi sladkor ali zmanjšamo količino sladkorja na polovico. Kljub temu bo kolač sladek.