0

Beljakov kolač


beljakov kolac
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 10 cm
 500 ml beljakov (iz cca. 18 jajc)
 300 g gladke moke
 200 g naseklajnih orehovih jedrc
 200 g stopljenega masla
 150 g sladkorja
 100 g brusnic
 3 jedilne žlice ruma
 2 jedilni žlici čokoladnih lističev ali nastrgane jedilne čokolade
 1 pomaranča - sok in lupina
 3 jedilne žlice grenkega kakava
 1 ščep soli
Premaz in posip
 stopljeno maslo za premaz pekača
 krušne drobtine za posip
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Z največjo hitrostjo mešalnika stepamo sneg, ki smo mu dodali sladkor, stopljeno maslo, sok in lupino pomaranče. Po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali ščep soli. Temeljito premešamo in dodamo sesekljane orehe, brusnice in rum. Zopet premešamo.

dodamo brusnice

2

Pripravimo pekač, ki smo ga namazali s stopljenim maslom in posuli z krušnimi drobtinami, in vanj razdelimo 2/3 zmesi, poravnamo in posujemo z čokoladnimi lističi ali naribano jedilno čokolado. K ostali zmesi dodamo grenki kakav dobro premešamo in z žlico porazdelimo po vrhu. Po želji po vrhu posujemo z mandlji - lističi.

20190305 070910

3

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in kolač pečemo približno 45 minut. Odvisno od vaše pečice. Preverimo pečenje, tako da z iglo zabodemo v sredino kolača. Če se zmes sprime igle, podaljšamo pečenje. Ko je kolač pečen, ga obrnemo na podlago in pustimo, da se ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na poljubne rezine.

Namig: Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali rjavi sladkor ali zmanjšamo količino sladkorja na polovico. Kljub temu bo kolač sladek.

beljakov kolac5

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 10 cm
 500 ml beljakov (iz cca. 18 jajc)
 300 g gladke moke
 200 g naseklajnih orehovih jedrc
 200 g stopljenega masla
 150 g sladkorja
 100 g brusnic
 3 jedilne žlice ruma
 2 jedilni žlici čokoladnih lističev ali nastrgane jedilne čokolade
 1 pomaranča - sok in lupina
 3 jedilne žlice grenkega kakava
 1 ščep soli
Premaz in posip
 stopljeno maslo za premaz pekača
 krušne drobtine za posip
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Z največjo hitrostjo mešalnika stepamo sneg, ki smo mu dodali sladkor, stopljeno maslo, sok in lupino pomaranče. Po žlicah dodajamo moko, ki smo ji primešali ščep soli. Temeljito premešamo in dodamo sesekljane orehe, brusnice in rum. Zopet premešamo.

dodamo brusnice

2

Pripravimo pekač, ki smo ga namazali s stopljenim maslom in posuli z krušnimi drobtinami, in vanj razdelimo 2/3 zmesi, poravnamo in posujemo z čokoladnimi lističi ali naribano jedilno čokolado. K ostali zmesi dodamo grenki kakav dobro premešamo in z žlico porazdelimo po vrhu. Po želji po vrhu posujemo z mandlji - lističi.

20190305 070910

3

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in kolač pečemo približno 45 minut. Odvisno od vaše pečice. Preverimo pečenje, tako da z iglo zabodemo v sredino kolača. Če se zmes sprime igle, podaljšamo pečenje. Ko je kolač pečen, ga obrnemo na podlago in pustimo, da se ohladi. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo na poljubne rezine.

Namig: Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali rjavi sladkor ali zmanjšamo količino sladkorja na polovico. Kljub temu bo kolač sladek.

beljakov kolac5

Beljakov kolač

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO