Sestavine
Postopek
Iz moke in jajc pripravimo gladko testo. Zvijemo v živilsko folijo in pustimo počivati do 1 ure.
Pripravljeno testo razrežemo na 5 delov in iz vsakega dela oblikujemo hlebček.
Na delovni površini vsak hlebček posej na tanko razvaljamo. Pokrijemo.
Vsak razvaljan hlebček položimo na bombažno rjuho in pustimo, da se posuši.
Vsak posušen del razrežemo na štiri dele.
Zavijemo.
Z ostrim nožem režemo tanke rezine.
Narezane rezance pustimo pokrite čez noč, da se popolnoma posušijo.
Vmes večkrat premešamo. Hranimo v papirnati vreči.
Namig:Uporabimo lahko strojček za izdelavo rezancev, vendar ročno rezani rezanci imajo drugačen okus.
Sestavine
Postopek
Iz moke in jajc pripravimo gladko testo. Zvijemo v živilsko folijo in pustimo počivati do 1 ure.
Pripravljeno testo razrežemo na 5 delov in iz vsakega dela oblikujemo hlebček.
Na delovni površini vsak hlebček posej na tanko razvaljamo. Pokrijemo.
Vsak razvaljan hlebček položimo na bombažno rjuho in pustimo, da se posuši.
Vsak posušen del razrežemo na štiri dele.
Zavijemo.
Z ostrim nožem režemo tanke rezine.
Narezane rezance pustimo pokrite čez noč, da se popolnoma posušijo.
Vmes večkrat premešamo. Hranimo v papirnati vreči.
Namig:Uporabimo lahko strojček za izdelavo rezancev, vendar ročno rezani rezanci imajo drugačen okus.