
Sestavine
za 2 osebi
2 l vode ali jušne osnove
500 g svinjskega mesa - narezano na kocke
200 g ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
3 večje korenčke
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka svežega
1 ščep mletega luštreka
2 lovorja- po želji
poper po okusu
sol po okusu
Žličniki
1 večje jajce
3 jedilne žlice gladke moke T500
1 jedilna žlica sončničnega olja
Dodatno za okus
3 jedilne žlice rdečega vinskega kisa - po želji več
2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka
Postopek
1
Korenje narežemo na kolobarje. Dodamo ocvrto čebulo in premešamo.
2
Dodamo na kocke narezano meso in zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo začimbe po svojem okusu.
3
Kuhamo 45 minut.
Priprava žličnikov
4
Jajcu dodamo olje in moko.
5
Temeljito premešamo.
6
Z čajno žličko oblikujemo cmoke in jih dodajamo v juho. Pustimo, da počasi vre. Ko priplavajo cmoki na površje, so kuhani. Dodamo še na drobno narezan drobnjak.
7
Dolijemo še rdeči vinski kis za kiselkast okus. Postrežemo s kosom domačega kruha.
KategorijaJedi na žlico, Juhe
Sestavine
za 2 osebi
2 l vode ali jušne osnove
500 g svinjskega mesa - narezano na kocke
200 g ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
3 večje korenčke
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička mletega česna ali 2 stroka svežega
1 ščep mletega luštreka
2 lovorja- po želji
poper po okusu
sol po okusu
Žličniki
1 večje jajce
3 jedilne žlice gladke moke T500
1 jedilna žlica sončničnega olja
Dodatno za okus
3 jedilne žlice rdečega vinskega kisa - po želji več
2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka