Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Prelijemo v pekač.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.
Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.
Primešamo limonino lupino.
Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.
Nazadnje dodamo še rumenjaka.
Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.
Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.
V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.
Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.
Prelijemo čez nadev.
Damo na hladno za 90 minut.
Razrežemo in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Prelijemo v pekač.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.
Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.
Primešamo limonino lupino.
Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.
Nazadnje dodamo še rumenjaka.
Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.
Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.
V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.
Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.
Prelijemo čez nadev.
Damo na hladno za 90 minut.
Razrežemo in postrežemo.