0

Zdrobove kocke

Deli recept:

Zdrobove kocke
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas2 h

Sestavine

Mere pekača: 30 x 20 cm
Biskvit
 110 g gladke moke T500
 80 g sadkorja
 4 jajca
 1 jedilna žlica kakava - zvrhana
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Krema
 250 ml mleka
 250 ml tople vode
 150 g pšeničnega zdroba
 120 g mletega sladkorja
 100 g masla ali margarine
 16 g vanilijevega sladkorja
 2 rumenjaka
 1 limona -lupina
Preliv za sočnost
 150 ml vode
 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
 1 limona - sok
Čokoladni preliv
 140 g temne čokolade s 70% kakava
 120 g masla
 1 jedilna žlica mletih orehov

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

1 jajca sladkor

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

2 moka kakav

3

Prelijemo v pekač.

3 prelijemo pekac

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.

4 specemo

Priprava nadeva
5

Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.

5 mleko sladkpr zdrob

6

Primešamo limonino lupino.

7 naribano lupino

7

Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

6 skuhamo maslo

8

Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.

8 sladkor

9

Nazadnje dodamo še rumenjaka.

9 rumenjake

10

Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.

10 zmesamo

11

Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.

11 prelijemo

Priprava čokoladnega preliva
12

V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.

12 cokolada maslo

13

Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.

13 stopimo

14

Prelijemo čez nadev.

15 prelijemo

15

Damo na hladno za 90 minut.

16 ohladimo

16

Razrežemo in postrežemo.

18 razrezemo

Sestavine

Mere pekača: 30 x 20 cm
Biskvit
 110 g gladke moke T500
 80 g sadkorja
 4 jajca
 1 jedilna žlica kakava - zvrhana
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Krema
 250 ml mleka
 250 ml tople vode
 150 g pšeničnega zdroba
 120 g mletega sladkorja
 100 g masla ali margarine
 16 g vanilijevega sladkorja
 2 rumenjaka
 1 limona -lupina
Preliv za sočnost
 150 ml vode
 1 jedilna žlica sladkorja v prahu
 1 limona - sok
Čokoladni preliv
 140 g temne čokolade s 70% kakava
 120 g masla
 1 jedilna žlica mletih orehov

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in ponovno premešamo.

1 jajca sladkor

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

2 moka kakav

3

Prelijemo v pekač.

3 prelijemo pekac

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Prelijemo s prelivom za sočnost.

4 specemo

Priprava nadeva
5

Mleko segrejemo in med mešanjem zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo tako dolgo, da se zgosti.

5 mleko sladkpr zdrob

6

Primešamo limonino lupino.

7 naribano lupino

7

Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

6 skuhamo maslo

8

Dodamo sladkor in z mešalnikom zmešamo.

8 sladkor

9

Nazadnje dodamo še rumenjaka.

9 rumenjake

10

Z mešalnikom počasi mešamo tako dolgo, da dobimo gladko svilnato zmes.

10 zmesamo

11

Prelijemo čez navlažen biskvit. Poravnamo in pustimo počivati 10 minut.

11 prelijemo

Priprava čokoladnega preliva
12

V posodo nalomimo čokolado, ki ima najmanj 70 % kakava. Dodamo maslo.

12 cokolada maslo

13

Stopimo v mikrovalovni. Dodamo mlete orehe in zmešamo v gladko svilnato zmes.

13 stopimo

14

Prelijemo čez nadev.

15 prelijemo

15

Damo na hladno za 90 minut.

16 ohladimo

16

Razrežemo in postrežemo.

18 razrezemo

Notes

Zdrobove kocke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO