Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo maslo, pomarančno lupino in kakav in zmešamo v gladko zmes.
Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo, dodamo še moke. Testo naj počiva le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm. Izrezujemo z modelom kroge in oblikujemo lunice.
Pečemo na 180 stopinj ca. 10 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.
Pečene ohladimo. Eno polovico lunice premažemo z marmelado in jih sestavimo. Posujemo s sladkorjem v prahu.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes.
Sestavljene lunice pokapljamo s prelivom in posujemo s kokosovimi kosmiči.
Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor penasto zmešamo. Dodamo maslo, pomarančno lupino in kakav in zmešamo v gladko zmes.
Primešamo moko in z mešalnikom grobo premešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo lepljivo, dodamo še moke. Testo naj počiva le toliko časa, da pripravimo pekače s peki papirjem.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo razvaljamo na debelino 3 do 4 mm. Izrezujemo z modelom kroge in oblikujemo lunice.
Pečemo na 180 stopinj ca. 10 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.
Pečene ohladimo. Eno polovico lunice premažemo z marmelado in jih sestavimo. Posujemo s sladkorjem v prahu.
Jedilno čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes.
Sestavljene lunice pokapljamo s prelivom in posujemo s kokosovimi kosmiči.