Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo mu primešali sol zdrobimo kvas, dolijemo 300 ml tople vode in premešamo s kvasom. Pustimo vzhajati ca. 15 minut.
Vzhajan kvasec premešamo z moko. Dodamo bučna semena, ostalo tekočino in premešamo. V kolikor imamo občutek, da je testo presuho dodamo še vodo.
Posodo pokrijemo s pokrovom. Iztisnemo zrak in pustimo zaprto ca. 10 minut.
Ko se pokrov odpre, odkrijemo posodo in drugič pregnetemo testo s kuhalnico. Posodo ponovno zapremo s pokrovom. Ta postopek ponovimo štirikrat. Testo vsakič pregnetemo s kuhalnico.
Po četrtem gnetenju s kuhalnico v posodi, damo testo na pomokano podlago. Pregnetemo in oblikujemo hlebec.
Oblikovan hlebec kruha damo na pekač s peki papirjem in ga pustimo vzhajati ca. 20 minut. Pripravljen kruh na pekaču po sredini zarežemo
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Na dno pečice damo lonček vode. Peko preverjamo in prilagodimo svoji pečici.
Pečen kruh premažemo s stopljenim maslom in ga ohladimo na rešetki.
Namig: K sveže pečenemu kruhu se odlično poda domača pašteta
Sestavine
Postopek
V jamico moke, ki smo mu primešali sol zdrobimo kvas, dolijemo 300 ml tople vode in premešamo s kvasom. Pustimo vzhajati ca. 15 minut.
Vzhajan kvasec premešamo z moko. Dodamo bučna semena, ostalo tekočino in premešamo. V kolikor imamo občutek, da je testo presuho dodamo še vodo.
Posodo pokrijemo s pokrovom. Iztisnemo zrak in pustimo zaprto ca. 10 minut.
Ko se pokrov odpre, odkrijemo posodo in drugič pregnetemo testo s kuhalnico. Posodo ponovno zapremo s pokrovom. Ta postopek ponovimo štirikrat. Testo vsakič pregnetemo s kuhalnico.
Po četrtem gnetenju s kuhalnico v posodi, damo testo na pomokano podlago. Pregnetemo in oblikujemo hlebec.
Oblikovan hlebec kruha damo na pekač s peki papirjem in ga pustimo vzhajati ca. 20 minut. Pripravljen kruh na pekaču po sredini zarežemo
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 50 minut. Na dno pečice damo lonček vode. Peko preverjamo in prilagodimo svoji pečici.
Pečen kruh premažemo s stopljenim maslom in ga ohladimo na rešetki.
Namig: K sveže pečenemu kruhu se odlično poda domača pašteta