0

Orehovi srčki

Deli recept:

orehovi srcki2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Testo
 550 g gladke moke T500
 400 g masla sobne temperature
 250 g sladkorja v prahu
 220 g mletih orehov
 7 jedilnih žlic mleka
 2 vanilijeva sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 pomaranča - sok in lupina
Nadev in posip
 500 g marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 sladkor v prahu
Okrasitev
 2 rebri jedilne čokolade
 2 jedilni žlici masla
 perlice
Pripomočki

Postopek

1

Maslo, sladkor, vanilijev sladkor, mleko, pomarančni sok in lupino gladko zmešamo. Dodamo mlete orehe in cimet ter premešamo.

dodamo orehe cimet

2

Dodamo moko premešamo in na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testo damo na hladno za
30 minut.

zgnetemo

3

Testo ponovno pregnetemo in na podlagi, ki smo jo posuli z ostro moko razvaljamo na 4 mm debeline. Izrezujemo z modeli in polagamo na pekač s peki papirjem.

polagamo pekač

4

Pečemo na 200 stopinj 12 do 15 minut Pečenje prilagodimo svoji pečici. Pečene piškote ohladimo na pekaču.

5

Marelični marmeladi primešamo rum in sestavljamo piškote. Posujemo s sladkorjem v prahu.

namazemo sestavimo

6

Nad paro stopimo z maslom jedilno čokolado. Na sestavljene piškote pokapljamo stopljeno čokolado in okrasimo s perlicami ali poljubnimi okraski. Sestavljene in okrašene piškote pustimo na hladnem, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč. Hranimo v kovinski škatli.

Kategorija

Sestavine

Testo
 550 g gladke moke T500
 400 g masla sobne temperature
 250 g sladkorja v prahu
 220 g mletih orehov
 7 jedilnih žlic mleka
 2 vanilijeva sladkorja
 2 čajni žlički cimeta
 1 pomaranča - sok in lupina
Nadev in posip
 500 g marelične marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 sladkor v prahu
Okrasitev
 2 rebri jedilne čokolade
 2 jedilni žlici masla
 perlice
Pripomočki

Postopek

1

Maslo, sladkor, vanilijev sladkor, mleko, pomarančni sok in lupino gladko zmešamo. Dodamo mlete orehe in cimet ter premešamo.

dodamo orehe cimet

2

Dodamo moko premešamo in na podlagi zgnetemo v gladko testo. Testo damo na hladno za
30 minut.

zgnetemo

3

Testo ponovno pregnetemo in na podlagi, ki smo jo posuli z ostro moko razvaljamo na 4 mm debeline. Izrezujemo z modeli in polagamo na pekač s peki papirjem.

polagamo pekač

4

Pečemo na 200 stopinj 12 do 15 minut Pečenje prilagodimo svoji pečici. Pečene piškote ohladimo na pekaču.

5

Marelični marmeladi primešamo rum in sestavljamo piškote. Posujemo s sladkorjem v prahu.

namazemo sestavimo

6

Nad paro stopimo z maslom jedilno čokolado. Na sestavljene piškote pokapljamo stopljeno čokolado in okrasimo s perlicami ali poljubnimi okraski. Sestavljene in okrašene piškote pustimo na hladnem, da se marmelada strdi. Najbolje čez noč. Hranimo v kovinski škatli.

Notes

Orehovi srčki

Deli recept:

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO