Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo zmehčano maslo in premešamo z mešalnikom.
Dodamo moko, ki smo ji primešali sodo bikarbono in limonino lupino.
Grobo premešamo z mešalnikom.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dve polovici in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino na rahlo pomokamo in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom.
Izrezane piškote polagamo na pekač. Pekača ni potrebno obložiti s peki papirjem, ker je testo dovolj masleno. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene ohladimo in jih sestavimo. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig:; Da bodo piškoti do konca ostali enake oblike in velikosti, vedno k ostanku testa dodamo sveže testo, ponovno pregnetemo in razvaljamo.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo zmehčano maslo in premešamo z mešalnikom.
Dodamo moko, ki smo ji primešali sodo bikarbono in limonino lupino.
Grobo premešamo z mešalnikom.
Na pomokani površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na dve polovici in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut.
Delovno površino na rahlo pomokamo in testo razvaljamo na debelino 5 mm. Izrezujemo z modelom.
Izrezane piškote polagamo na pekač. Pekača ni potrebno obložiti s peki papirjem, ker je testo dovolj masleno. Pečemo na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene ohladimo in jih sestavimo. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig:; Da bodo piškoti do konca ostali enake oblike in velikosti, vedno k ostanku testa dodamo sveže testo, ponovno pregnetemo in razvaljamo.