Sestavine
Postopek
Prebrano in očiščeno aronijo operemo in ji dodamo sladkor.
Ob mešanju kuhamo 15 minut. Zmes nato spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo lupino in sok ene bio limone.
Med stalnim mešanjem na malem ognju kuhamo ca. 15 minut.
Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko.
Ponovno zavremo.
Namig: Če uporabimo namesto želirnega sladkorja drugi sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.
Napolnimo kozarce, zadelamo s pokrovi ter jo ohladimo pokrito z odejo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelado iz aronije uporabimo tudi za pripravo slastnih rezin z aronijo.
Sestavine
Postopek
Prebrano in očiščeno aronijo operemo in ji dodamo sladkor.
Ob mešanju kuhamo 15 minut. Zmes nato spasiramo s paličnim mešalnikom.
Dodamo lupino in sok ene bio limone.
Med stalnim mešanjem na malem ognju kuhamo ca. 15 minut.
Kuhano marmelado precedimo skozi cedilko.
Ponovno zavremo.
Namig: Če uporabimo namesto želirnega sladkorja drugi sladkor, kuhanje marmelade podaljšamo do želiranja.
Napolnimo kozarce, zadelamo s pokrovi ter jo ohladimo pokrito z odejo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Namig: Marmelado iz aronije uporabimo tudi za pripravo slastnih rezin z aronijo.