Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.
Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač za torte ter ga prelijemo s prelivom za sočnost.
Skuhamo vanilijev puding primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom želatine v prahu. Premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.
Sladki smetani dodamo krem fix in zmiksamo. Hranimo v hladilnik.
Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti.
Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s pripravljeno stepeno sladko smetano. Prelijemo in poravnamo čez smetanov nadev. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.
Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo okusna.
Namig:
Za to sladico potrebujemo dva manjša pekača ali enega večjega z obrobo.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in dodamo moko, ki smo ji premešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo čokolado v prahu. Pekač obložimo s peki papirjem in pečemo na 200 stopinj 15 do 20 minut. Uporabimo največji pekač, ki ga dobimo zraven pečice. Pečice ni potrebno segrevati.
Pečen biskvit ohladimo in ga prerežemo na polovico. Polovico biskvita damo v pravokotni pekač za torte ter ga prelijemo s prelivom za sočnost.
Skuhamo vanilijev puding primešamo džem iz aronije ali spasirano aronijo z dodatkom želatine v prahu. Premešamo in pustimo počivati 30 minut. Pustimo, da se ohladi.
Sladki smetani dodamo krem fix in zmiksamo. Hranimo v hladilnik.
Smetano za stepanje zavremo in dodamo na koščke narezano čokolado za kuhanje in mešamo tako dolgo, da se čokolada razpusti.
Dobro prepojen biskvit premažemo z nadevom in pustimo še 30 minut ali več na hladnem, da se nadev strdi. Nato premažemo s pripravljeno stepeno sladko smetano. Prelijemo in poravnamo čez smetanov nadev. Pustimo na hladnem vsaj 2 uri, najbolje v hladilniku, če nam čas dopušča, kar čez noč. Narežemo na rezine ali kocke.
Opomba:
Po enakem postopku pripravimo drugo polovico biskvita v kolikor razpolagamo z dvema pravokotnima pekača. Prilagajamo svojim pekačem. Če uporabimo večji pravokotni pekač bo biskvit tanjši in rezina kljub temu zelo okusna.
Namig:
Za to sladico potrebujemo dva manjša pekača ali enega večjega z obrobo.