Sestavine
Postopek
Peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu, ko zavre naj vre počasi cca. 1 uro. Ohladimo jo v tekočini, kjer smo jo kuhali.
Namig:
Peso, skuhamo dan prej in jo pokrito pustimo čez noč v tekočini kjer smo jo kuhali.
Naslednji dan kuhano peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje (kot naribamo kumare), dodamo vse sestavine, premešamo in napolnimo kozarce. Pazimo, da vsakemu kozarcu dodamo enako količino soka. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih postavimo v pekač, ki smo mu predhodno dolili vodo.
Pečico vklopimo na 120 stopinj. Pasteriziramo 35 minut. Izklopimo pečico in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.
Sestavine
Postopek
Peso očistimo, operemo in jo skuhamo v velikem loncu, ko zavre naj vre počasi cca. 1 uro. Ohladimo jo v tekočini, kjer smo jo kuhali.
Namig:
Peso, skuhamo dan prej in jo pokrito pustimo čez noč v tekočini kjer smo jo kuhali.
Naslednji dan kuhano peso odcedimo, olupimo ter naribamo na tanke kolobarje (kot naribamo kumare), dodamo vse sestavine, premešamo in napolnimo kozarce. Pazimo, da vsakemu kozarcu dodamo enako količino soka. Kozarce zadelamo s pokrovi in jih postavimo v pekač, ki smo mu predhodno dolili vodo.
Pečico vklopimo na 120 stopinj. Pasteriziramo 35 minut. Izklopimo pečico in kozarce pustimo v pečici čez noč, da se ohladijo. Če delamo večjo količino, jih ohladimo pokrite pod odejo.