
Sestavine
za ca. 50 piškotov
Testo
750 g gladke moke T500
500 g masla sobne temperature
280 g sladkorja v prahu
4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
2 jajci
2 vanilijeva sladkorja
2 bio limoni - samo lupina
1 ščep soli
Nadev in posip
sladkor v prahu za posip
ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki
Postopek
1
Sladkor v prahu in jajce penasto zmešamo. Dodamo maslo ter zmešamo v gladko zmes.
2
Dodamo nastrgano limonino lupino, moko, sodo bikarbono ter zgnetemo v gladko testo. Testo zavijemo v živilsko folijo in damo počivati v hladilnik 1 uro.
3
Testo vzamemo iz hladilnika, pregnetemo in razdelimo na tri dele. Na pomokani površini z ostro moko ga razvaljamo na debelino 3 mm.
Piškote izrežemo z modeli za piškote - linške oči.
4
Pečemo na pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko na temperaturi 200 stopinj ca. 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
5
Pečene ohladimo, namažemo z marelično marmelado in sestavimo. Posujemo jih s sladkorjem v prahu.
KategorijaPiškoti
Sestavine
za ca. 50 piškotov
Testo
750 g gladke moke T500
500 g masla sobne temperature
280 g sladkorja v prahu
4 g sode bikarbone ali noževa konica pecilnega praška
2 jajci
2 vanilijeva sladkorja
2 bio limoni - samo lupina
1 ščep soli
Nadev in posip
sladkor v prahu za posip
ostra moka T400 za delovno površino
Pripomočki