Sestavine
Postopek
Testo narežemo na širino 4 do 5 cm. Ovijemo okrog modelov za kornete (ali šamrole) in polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo na 160 stopinj (ventilatorska 140 stopinj, plinska na stopnjo 2) cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice. Korneti morajo dobiti lepo rahlo zlato barvo. Ohladimo in jih ločimo od modelov.
Stepemo sneg iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor. Polnimo jih z vrečko z nastavkom za brizganje. Na vrhu kornetov med beljake dodamo maline. Lahko jih polnimo tudi s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali kremfix. Kristalni sladkor lahko zamenjamo s kokosovim sladkorjem ali stevio.
Sestavine
Postopek
Testo narežemo na širino 4 do 5 cm. Ovijemo okrog modelov za kornete (ali šamrole) in polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
Pečemo na 160 stopinj (ventilatorska 140 stopinj, plinska na stopnjo 2) cca. 15 minut oziroma odvisno od pečice. Korneti morajo dobiti lepo rahlo zlato barvo. Ohladimo in jih ločimo od modelov.
Stepemo sneg iz beljakov, ki smo mu dodali sladkor. Polnimo jih z vrečko z nastavkom za brizganje. Na vrhu kornetov med beljake dodamo maline. Lahko jih polnimo tudi s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali kremfix. Kristalni sladkor lahko zamenjamo s kokosovim sladkorjem ali stevio.