
Sestavine
Testo
za 16 rogljičkov
600 g gladke moke T500
100 g stopljenega masla
280 ml toplega mleka
60 g sladkorja
3 rumenjaki
1 kocka svežega kvasa
1 čajna žlička soli
1 pomaranča - samo lupina
Nadev in posip
sladkor v prahu za posip
Pripomočki
Postopek
1
V moko naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas, dodamo toplo mleko in premešamo. Pustimo 10 minut, da kvas vzhaja in nato dodamo ostale sestavine.
2
Zgnetemo v gladko testo.
3
Testo oblikujemo in pustimo vzhajati cca. 50 minut.
4
Delovno površino narahlo posujemo z moko in razvaljamo v krog na debelino 5 mm.
5
Razrežemo in na vsak kos testa dodamo žličko borovničeve ali druge poljubne marmelade.
6
Zavijemo.
7
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo. Pustimo vzhajati 30 minut.
8
Premažemo z razžvrkljanim jajcem.
9
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
10
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču. Po želji jih posujemo s sladkorjem v prahu.
KategorijaKruh, Sladice in peciva
Sestavine
Testo
za 16 rogljičkov
600 g gladke moke T500
100 g stopljenega masla
280 ml toplega mleka
60 g sladkorja
3 rumenjaki
1 kocka svežega kvasa
1 čajna žlička soli
1 pomaranča - samo lupina
Nadev in posip
sladkor v prahu za posip
Pripomočki