Borovničeva marmelada

Deli objavo:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    1
    Share

Borovničeva marmelada

Količina3 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

za 3 kozarce po ca. 580 g
 1 kg borovnic
 700 g sladkorja
 1 sok in lupina limone - samo rumeni del

Postopek

1

Borovnice in sladkor zmešamo in pustimo stati 12 ur.

1 borovnice sladkor zmesamo

2

Premešamo in počasi segrevamo, da se sladkor stopi. Dodamo sok in lupino limone in kuhamo do želiranja ca. 45 minut, odvisno od kvalitete borovnic. Debelejše so, prej bodo želirale.

Želiranje preverimo tako, da je malo nalijemo na krožnik. Marmelada ne sme biti preveč tekoča, temveč precej gosta.

2 kuhamo do zeliranja

3

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Sestavine

za 3 kozarce po ca. 580 g
 1 kg borovnic
 700 g sladkorja
 1 sok in lupina limone - samo rumeni del

Postopek

1

Borovnice in sladkor zmešamo in pustimo stati 12 ur.

1 borovnice sladkor zmesamo

2

Premešamo in počasi segrevamo, da se sladkor stopi. Dodamo sok in lupino limone in kuhamo do želiranja ca. 45 minut, odvisno od kvalitete borovnic. Debelejše so, prej bodo želirale.

Želiranje preverimo tako, da je malo nalijemo na krožnik. Marmelada ne sme biti preveč tekoča, temveč precej gosta.

2 kuhamo do zeliranja

3

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Borovničeva marmelada

Deli objavo:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    1
    Share