0

Vložene štorovke

Deli recept:

Vlozene storovke
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

5 manjših kozarcev (370 ml)
 2 kg mladih gob - štorovk
Mešanica kisa in vode
 800 ml vode
 300 ml kisa za vlaganje
 4 velike stroke česna
 5 lovorjevih listov
 2 čajni žlički celega popra - mix
 1 jedilna žlica soli

Postopek

1

Štorovkam očistimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.

 

20241021 092249

2

Oprane precedimo.

20241021 094552

3

Vodi dodamo sol ter segrevamo do vretja. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec prevrete vode.

20241021 095007

4

Prekuhamo.

20241021 100915

5

Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.

20241021 101305

6

Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.

20241021 101410

7

Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.

20241021 101432

Priprava mešanice
8

Mešanici dodamo celi poper, lovorjeve liste in prerezane stroke česna.

Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, prilagodimo količino vode.

20241021 100955

9

Napolnimo kozarce. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

20241021 101947

10

Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter dodajamo na vrh štorovk. Dolijemo mešanico s celim poprom.

Namig: Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.

20241021 102901

11

Zadelamo s pokrovi.

20241021 103346

12

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Vložene štorovke so odlična priloga k raznim narezkom.

Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je treba prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.

20241021 103441

Kategorija

Sestavine

5 manjših kozarcev (370 ml)
 2 kg mladih gob - štorovk
Mešanica kisa in vode
 800 ml vode
 300 ml kisa za vlaganje
 4 velike stroke česna
 5 lovorjevih listov
 2 čajni žlički celega popra - mix
 1 jedilna žlica soli

Postopek

1

Štorovkam očistimo peclje in jih operemo pod tekočo vodo.

 

20241021 092249

2

Oprane precedimo.

20241021 094552

3

Vodi dodamo sol ter segrevamo do vretja. Pripravljene štorovke vsujemo v lonec prevrete vode.

20241021 095007

4

Prekuhamo.

20241021 100915

5

Kuhamo jih tako dolgo, da se na vodi ne vidijo več sledi pen - ca. 20 minut.

20241021 101305

6

Precedimo in jih operemo pod tekočo vodo.

20241021 101410

7

Oprane in precejene štorovke pustimo počivati v cedilki tako dolgo, da zavre mešanica za preliv štorovk.

20241021 101432

Priprava mešanice
8

Mešanici dodamo celi poper, lovorjeve liste in prerezane stroke česna.

Namig: Če nismo ljubitelji kislosti, prilagodimo količino vode.

20241021 100955

9

Napolnimo kozarce. Pazimo, da jih ne napolnimo preveč.

20241021 101947

10

Iz mešanice za preliv poberemo lovor in česen ter dodajamo na vrh štorovk. Dolijemo mešanico s celim poprom.

Namig: Preden kozarce zapremo, počakamo, da se tekočina s štorovkami poleže ter nato dolijemo tekočino še do vrha kozarcev.

20241021 102901

11

Zadelamo s pokrovi.

20241021 103346

12

Polne kozarce obrnemo na pokrove, pokrijemo z odejo in ohladimo čez noč.

Vložene štorovke so odlična priloga k raznim narezkom.

Opomba: Štorovke so pogojno užitne gobe, zato jih je treba prekuhati, preden jih vložimo ali spečemo.

20241021 103441

Notes

Vložene štorovke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO