
Sestavine
za 2 osebi
350 ml mleka
100 g narezanih šampinjonov
3 manjše krompirje
8 jedilnih žlic moke T500 - zvrhane
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže
2 stroka česna
1 mala glava belega zelja
1 velik korenček
1 jajce
1 čajna žlička pecilnega praška
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe
Postopek
1
Zelje narežemo na tanke rezine. Korenje in krompir naribamo. Šampinjone narežemo na rezine. Peteršilj in česen sesekljamo. Dodamo jajce, sol, poper in ocvrto čebulo.
2
Premešamo.
3
Dolijemo mleko. Primešamo moko in pecilni prašek. Vse dobro premešamo in pustimo zmes počivati 15 minut
4
Olje segrejemo in vanj z veliko žlico dodamo zmes. Malo poravnamo in cvremo. Ko se zrezek loči od dna in dobi lepo zlato zapečeno skorjico, ga obrnemo in cvremo še na drugi strani.
5
Odlagamo na papirnete serviete, da maščoba odteče.
6
Postrežemo z domačim džuvečom in skledo solate.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
350 ml mleka
100 g narezanih šampinjonov
3 manjše krompirje
8 jedilnih žlic moke T500 - zvrhane
4 jedilne žlice ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže
2 stroka česna
1 mala glava belega zelja
1 velik korenček
1 jajce
1 čajna žlička pecilnega praška
sol po okusu
poper po okusu
Cvrtje
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe