
Sestavine
za 2 osebi
500 g zajčjih rebrc
200 ml smetane za kuhanje
120 ml belega vina
120 ml jušne osnove ali vode
50 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
2 stroka česna
2 vejici svežega šetraja
1 korenček
1 jedilna žlica sončničnega olja ali druge maščobe
1 šopek sesekljanega peteršilja
1 vejica svežega luštreka
1 ščep mletega čilija
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
Sveže lisičke operemo in narežemo.
2
V ponev dodamo maščobo in ocvrto čebulo. Premešamo in dodamo rebrca, sesekljan peteršilj, luštrek, šetraj, lisičke in narezano korenje. Dolijemo vino in jušno osnovo. Premešamo, dodamo sol, poper in čili po svojem okusu ter pokrijemo.
3
Dušimo in vmes večkrat premešamo 20 minut.
4
Dodamo smetano za kuhanje.
5
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
500 g zajčjih rebrc
200 ml smetane za kuhanje
120 ml belega vina
120 ml jušne osnove ali vode
50 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
2 stroka česna
2 vejici svežega šetraja
1 korenček
1 jedilna žlica sončničnega olja ali druge maščobe
1 šopek sesekljanega peteršilja
1 vejica svežega luštreka
1 ščep mletega čilija
sol po okusu
poper po okusu
Postopek
1
Sveže lisičke operemo in narežemo.
2
V ponev dodamo maščobo in ocvrto čebulo. Premešamo in dodamo rebrca, sesekljan peteršilj, luštrek, šetraj, lisičke in narezano korenje. Dolijemo vino in jušno osnovo. Premešamo, dodamo sol, poper in čili po svojem okusu ter pokrijemo.
3
Dušimo in vmes večkrat premešamo 20 minut.
4
Dodamo smetano za kuhanje.
5