![Omaka za polnjene paprike](https://stefkinedobrote.si/wp-content/uploads/2018/10/paprika.jpg)
Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Segrevamo do vretja in kuhamo 10 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo vse začimbe in premešamo.
Kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo tri jedilne žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da vre še 15 minut. Vseskozi mešamo.
Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ne uživate glutena oziroma moke.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladek okus, dodamo pri praženju moke eno jedilno žlico sladkorja.
Namig: Pripravljeno omako samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut. Omako lahko uporabimo tudi za čufte.
Sestavine
Postopek
Paradižnik narežemo na kose.
Segrevamo do vretja in kuhamo 10 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes.
Dodamo vse začimbe in premešamo.
Kuhamo 30 minut.
Na olju prepražimo tri jedilne žlice moke ter jo dolijemo v omako in pustimo, da vre še 15 minut. Vseskozi mešamo.
Opomba: Temu postopku se lahko izognete, če ne uživate glutena oziroma moke.
Napolnimo kozarce, jih zadelamo s pokrovi in vklopimo pečico na 100 stopinj. Kozarce pustimo v pečici 30 minut. Kozarce ohladimo čez noč v pečici.
Ohlajeno omako pospravimo v temen in hladen prostor. Če želimo, da ima omaka bolj sladek okus, dodamo pri praženju moke eno jedilno žlico sladkorja.
Namig: Pripravljeno omako samo prelijemo na pripravljene polnjene paprike in oplemenitimo z začimbami o svojem okusu ter pustimo, da paprike počasi vrejo v tej omaki vsaj 45 minut. Omako lahko uporabimo tudi za čufte.