
Sestavine
za 2 osebi
500 ml jušne osnove ali vode
500 g špargljev
70 g ocvrte čebule
1 večji korenček - nariban
1 mali korenček - narezan na kocke
2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička mletega česna
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra
Rižota s šparglejvo omako - riž
200 g riža
500 ml vode
½ čajna žlička soli
1 ščep popra
Postopek
1
Šparglje očistimo in odlomimo olesenele dele.
2
Narežemo na širše rezine.
3
V kozico dodamo olivno olje, narezane šparglje, ocvrto čebulo. Dodamo sol in poper.
4
Premešamo.
5
Dolijemo jušno osnovo ali vodo. Naribamo in narežemo korenje. Premešamo in dušimo 15 minut.
6
Dodamo sesekljani peteršilj in dodatno po svojem okusu začinimo s soljo in poprom.
7
Premešamo in pokrijemo in pustimo počivati 15 minut.
8
Odkrijemo in ponovno premešamo..
RIžota s špargljevo omako
9
Operemo riž.
10
Dolijemo vodo, dodamo sol in poper.
11
Premešamo in počasi dušimo tako dolgo, da riž popije vso tekočino.
12
Postrežemo s skledo zelene solate.
KategorijaOmake in prelivi
Sestavine
za 2 osebi
500 ml jušne osnove ali vode
500 g špargljev
70 g ocvrte čebule
1 večji korenček - nariban
1 mali korenček - narezan na kocke
2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
1 čajna žlička mletega česna
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra
Rižota s šparglejvo omako - riž
200 g riža
500 ml vode
½ čajna žlička soli
1 ščep popra