0

Žajbljevo mleko

Deli recept:

Zajbljevo mleko
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave10 minSkupni čas30 min

Sestavine

 200 ml mleka
 50 g kristalnega sladkorja
 2 jedilni žlici suhega žajblja

Postopek

1

V kozico dodamo sladkor.

20250105 125405

2

Segrevamo na višji temperaturi, da se sladkor začne topiti. Mešamo počasi, da se ne prismodi.

20250105 125449

3

Ko sladkor karamelizira, dolijemo mleko in med počasnim vrenjem mešamo tako dolgo, da se karameliziran sladkor stopi.

20250105 125718

4

Dodamo žajbelj. 

20250105 125836

5

Ko zmes zavre, pustimo vreti 5 minut. Pokrijemo in pustimo počivati 5 minut

20250105 130007

6

Precedimo.

20250105 130122

7

Žajbelj je dišeča rastlina s sivozelenimi listi in vijoličnimi cvetovi. Gojimo ga lahko na vrtu ali v lončku, saj je trpežen in prenese tudi nižje temperature. Cveti od maja do julija.

Žajbelj je znan po svojih zdravilnih lastnostih. Njegovi listi vsebujejo naravne učinkovine, ki pomagajo pri vnetem grlu, prebavnih težavah in prekomernem potenju. Prav tako je priljubljen pri ženskah v menopavzi, saj lahko ublaži vročinske oblive. Poleg tega ima antibakterijske lastnosti in podpira celjenje ran. Lahko ga uporabljamo v čajih, tinkturah ali kot začimbo v kuhinji.

Žajbljevo mleko je preprost napitek za dvig odpornosti, ki so ga pripravljale že naše babice. Uporablja se pri vnetem grlu in ustni sluznici, pri suhem, trdovratnem in dražečem kašlju. Karamelno mleko pripomore k izločanju sluzi in čipčenju dihalnih poti.

Primerno je tudi za otroke, le da uporabimo manj žajblja.

Opomba: Uživanje napitka se odsvetuje sladkornim bolnikom.

20250105 130923

Kategorija

Sestavine

 200 ml mleka
 50 g kristalnega sladkorja
 2 jedilni žlici suhega žajblja

Postopek

1

V kozico dodamo sladkor.

20250105 125405

2

Segrevamo na višji temperaturi, da se sladkor začne topiti. Mešamo počasi, da se ne prismodi.

20250105 125449

3

Ko sladkor karamelizira, dolijemo mleko in med počasnim vrenjem mešamo tako dolgo, da se karameliziran sladkor stopi.

20250105 125718

4

Dodamo žajbelj. 

20250105 125836

5

Ko zmes zavre, pustimo vreti 5 minut. Pokrijemo in pustimo počivati 5 minut

20250105 130007

6

Precedimo.

20250105 130122

7

Žajbelj je dišeča rastlina s sivozelenimi listi in vijoličnimi cvetovi. Gojimo ga lahko na vrtu ali v lončku, saj je trpežen in prenese tudi nižje temperature. Cveti od maja do julija.

Žajbelj je znan po svojih zdravilnih lastnostih. Njegovi listi vsebujejo naravne učinkovine, ki pomagajo pri vnetem grlu, prebavnih težavah in prekomernem potenju. Prav tako je priljubljen pri ženskah v menopavzi, saj lahko ublaži vročinske oblive. Poleg tega ima antibakterijske lastnosti in podpira celjenje ran. Lahko ga uporabljamo v čajih, tinkturah ali kot začimbo v kuhinji.

Žajbljevo mleko je preprost napitek za dvig odpornosti, ki so ga pripravljale že naše babice. Uporablja se pri vnetem grlu in ustni sluznici, pri suhem, trdovratnem in dražečem kašlju. Karamelno mleko pripomore k izločanju sluzi in čipčenju dihalnih poti.

Primerno je tudi za otroke, le da uporabimo manj žajblja.

Opomba: Uživanje napitka se odsvetuje sladkornim bolnikom.

20250105 130923

Notes

Žajbljevo mleko

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.