0

Žajbljevi bonboni z materino dušico

Deli recept:

Zajbljevi bonboni
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave15 minSkupni čas45 min

Sestavine

Količina : velikost bonbonov po želji
 400 g rjavega sladkorja
 200 ml prekuhane vode
 50 večjih listov svežega žajblja
 6 jedilnih žlic cvetličnega medu
 5 večjih vejic materine dušice
 1 jedilna žlica mletega ingverja
Posip
 sladkor v prahu za posip -netopni

Postopek

1

V lonec vsujemo sladkor.

1 sladkor

2

Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.

2 zajbelj med

3

Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut oziroma tako dolgo, da postane zmes gosta. Odstranimo liste žajblja in timijana.

3 vre

4

Pripravimo si pekač s peki papirjem.

4 pekac

5

Zmes odcedimo skozi cedilko.

5 precedimo

6

Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.

6 zlicka

7

Narahlo posujemo z netopnim sladkorjem v prahu in jih premešamo. Uporabimo netopni sladkor v prahu, ker s tem preprečimo, da se bonboni med seboj ne zalepijo.

8 posujemo

8

Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.

Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.

20211024 080440

Kategorija

Sestavine

Količina : velikost bonbonov po želji
 400 g rjavega sladkorja
 200 ml prekuhane vode
 50 večjih listov svežega žajblja
 6 jedilnih žlic cvetličnega medu
 5 večjih vejic materine dušice
 1 jedilna žlica mletega ingverja
Posip
 sladkor v prahu za posip -netopni

Postopek

1

V lonec vsujemo sladkor.

1 sladkor

2

Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.

2 zajbelj med

3

Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut oziroma tako dolgo, da postane zmes gosta. Odstranimo liste žajblja in timijana.

3 vre

4

Pripravimo si pekač s peki papirjem.

4 pekac

5

Zmes odcedimo skozi cedilko.

5 precedimo

6

Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.

6 zlicka

7

Narahlo posujemo z netopnim sladkorjem v prahu in jih premešamo. Uporabimo netopni sladkor v prahu, ker s tem preprečimo, da se bonboni med seboj ne zalepijo.

8 posujemo

8

Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.

Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.

20211024 080440

Žajbljevi bonboni z materino dušico

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO