Žajbljevi bonboni z materino dušico

Deli objavo:

Zajbljevi bonboni
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave15 minSkupen čas45 min

Sestavine

 400 g rjavega sladkorja
 400 ml prekuhane vode
 50 listov svežega žajblja - večjih
 5 jedilnih žlic cvetličnega ali akacijevega madu
 5 večjih vejic materine dušice
 1 jedilna žlica mletega ingverja

Postopek

1

V lonec vsujemo sladkor.

1 sladkor

2

Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.

2 zajbelj med

3

Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut.

3 vre

4

Pripravimo pekač s peki papirjem.

4 pekac

5

Zmes odcedimo skozi cedilko.

5 precedimo

6

Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.

6 zlicka

7

Narahlo posujemo s sladkorjem v prahu in bonbone premešamo.

8 posujemo

8

Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.

Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.

20211024 080440


Sestavine

 400 g rjavega sladkorja
 400 ml prekuhane vode
 50 listov svežega žajblja - večjih
 5 jedilnih žlic cvetličnega ali akacijevega madu
 5 večjih vejic materine dušice
 1 jedilna žlica mletega ingverja

Postopek

1

V lonec vsujemo sladkor.

1 sladkor

2

Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.

2 zajbelj med

3

Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut.

3 vre

4

Pripravimo pekač s peki papirjem.

4 pekac

5

Zmes odcedimo skozi cedilko.

5 precedimo

6

Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.

6 zlicka

7

Narahlo posujemo s sladkorjem v prahu in bonbone premešamo.

8 posujemo

8

Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.

Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.

20211024 080440

Žajbljevi bonboni z materino dušico
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!


Deli objavo: