
Sestavine
Količina : velikost bonbonov po želji
400 g rjavega sladkorja
200 ml prekuhane vode
50 večjih listov svežega žajblja
6 jedilnih žlic cvetličnega medu
5 večjih vejic materine dušice
1 jedilna žlica mletega ingverja
Posip
sladkor v prahu za posip -netopni
Postopek
1
V lonec vsujemo sladkor.
2
Dodamo vodo, med, ingver, žajbljeve liste in vejice materine dušice.
3
Pustimo, da zavre. Ko zavre pustimo vret ob mešanju 25 minut oziroma tako dolgo, da postane zmes gosta. Odstranimo liste žajblja in timijana.
4
Pripravimo si pekač s peki papirjem.
5
Zmes odcedimo skozi cedilko.
6
Na peki papir nakapljamo kupčke zmesi. Pustimo najmanj dve (2) uri, da se popolnoma strdijo.
7
Narahlo posujemo z netopnim sladkorjem v prahu in jih premešamo. Uporabimo netopni sladkor v prahu, ker s tem preprečimo, da se bonboni med seboj ne zalepijo.
8
Žajbljevi bonboni delujejo antiseptično. Pomagajo pri vneti ustni sluznici in pomagajo pri lažjem izkašljevanju. Hranimo jih v zaprti posodi.
Opomba: Diabetiki lahko uporabijo umetno sladilo.
KategorijaDomača lekarna
Sestavine
Količina : velikost bonbonov po želji
400 g rjavega sladkorja
200 ml prekuhane vode
50 večjih listov svežega žajblja
6 jedilnih žlic cvetličnega medu
5 večjih vejic materine dušice
1 jedilna žlica mletega ingverja
Posip
sladkor v prahu za posip -netopni