0

Šarkelj z rozinami

Deli recept:

Sarkelj z rozinami 2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave10 minSkupni čas3 h

Sestavine

Pekač za šarkelj 24 cm
 600 g gladke moke T500
 200 ml mleka
 150 g rozin
 120 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 3 rumenjake
 1 kocka kvasa
 1 ščep soli
 1 limona - samo lupina
 1 vanilijev sladkor
Premaz in posip pekača
 1 rumenjak za premaz
 stopljeno maslo za pekač
 krušne drobtine ali moka za posip pekača
Posip
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko premešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko, premešamo. Dodamo naribano limonino lupino. Pustimo vzhajati 10 minut.

20230315 180619

2

Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Prilijemo k moki in dodamo stopljeno maslo. Z mešalnikom mešamo 10 minut, da dobimo gladko testo.

20230315 180631

3

S kuhinjskim robotom gnetemo tako dolgo, da se vse sestavine med seboj povežejo.

20230315 181604

4

Testu dodamo rozine, in s kuhalnico vmešamo v testo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.

Opomba: Testo je zelo mehko.

20230315 182103

5

Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.

20230315 183417

6

Pekač za šarkelj premažemo s stopljenim maslom in posujemo z drobtinami ali moko.

20230315 180951

7

Testo zajamemo z veliko žlico in razporedimo po pekaču. Na koncu po vrhu poravnamo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 10 minut.

20230315 183705

8

Premažemo z rumenjakom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.

20230315 184924

9

Pečen šarkelj ohladimo.

20230315 194758

10

Posujemo s sladkorjem v prahu.

20230315 194925

11

Režemo ohlajenega.

20230316 060235

Sestavine

Pekač za šarkelj 24 cm
 600 g gladke moke T500
 200 ml mleka
 150 g rozin
 120 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 3 rumenjake
 1 kocka kvasa
 1 ščep soli
 1 limona - samo lupina
 1 vanilijev sladkor
Premaz in posip pekača
 1 rumenjak za premaz
 stopljeno maslo za pekač
 krušne drobtine ali moka za posip pekača
Posip
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Moko premešamo s soljo in v jamico zdrobimo kvas. Dolijemo toplo mleko, premešamo. Dodamo naribano limonino lupino. Pustimo vzhajati 10 minut.

20230315 180619

2

Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmešamo. Prilijemo k moki in dodamo stopljeno maslo. Z mešalnikom mešamo 10 minut, da dobimo gladko testo.

20230315 180631

3

S kuhinjskim robotom gnetemo tako dolgo, da se vse sestavine med seboj povežejo.

20230315 181604

4

Testu dodamo rozine, in s kuhalnico vmešamo v testo. Pokrijemo in pustimo počivati 10 minut.

Opomba: Testo je zelo mehko.

20230315 182103

5

Pripravljeno testo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.

20230315 183417

6

Pekač za šarkelj premažemo s stopljenim maslom in posujemo z drobtinami ali moko.

20230315 180951

7

Testo zajamemo z veliko žlico in razporedimo po pekaču. Na koncu po vrhu poravnamo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 10 minut.

20230315 183705

8

Premažemo z rumenjakom. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 1 uro. Peko prilagodimo pečici.

20230315 184924

9

Pečen šarkelj ohladimo.

20230315 194758

10

Posujemo s sladkorjem v prahu.

20230315 194925

11

Režemo ohlajenega.

20230316 060235

Šarkelj z rozinami

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.