
Sestavine
za 2 osebi
Kroketi
250 ml vode
100 g riža
50 g masla
4 jedilne žlice sesekljanega drobnjaka
4 jedilne žlice krušnih drobtin
1 jajce
½ čajna žlička soli
Cvrtje
250 ml sončničnega olja
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke
1 jajce
Postopek
1
Skuhamo riž.
2
Kuhanemu rižu dodamo jajce in maslo. Z mešalnikom zmešamo v gladko zmes. Dodamo drobnjak.
3
Dodamo začimbe in vse temeljito premešamo.
4
Primešamo krušne drobtine in ponovno premešamo.
5
Delovno površino posujemo s krušnimi drobtinami in pripravljeno zmes pregnetemo.
6
Oblikujemo v dolg svaljek in ga razrežemo.
7
Oblikujemo kroglice.
8
Iz krogljic oblikujemo krokete in jih povaljamo v drobtine.
Priprava za cvrtje
9
Povaljamo v drobtine in si pripravimo moko, jajca in drobtine.
10
Vsak kroket povaljamo v moki, jajcah in drobtinah.
11
Cvremo v vročem olju, da dobijo lepo zlato rjavo hrustljavo skorjico. Riževi kroketi so odlični kot samostojna jed s solato ali kot priloga k
zrezkom v omaki.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
Kroketi
250 ml vode
100 g riža
50 g masla
4 jedilne žlice sesekljanega drobnjaka
4 jedilne žlice krušnih drobtin
1 jajce
½ čajna žlička soli
Cvrtje
250 ml sončničnega olja
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke
1 jajce